Articole

Cele mai bune pături de pat – cum le alegi?

Pătura se dovedește a fi unul dintre cele mai utile articole din locuința noastră. Aceasta are atât rol practic cât și estetic, motiv pentru care rareori lipsește din locuința unui om. Despre pături de pat ne-am propus să vorbim și noi în acest articol, așa că dacă dorești să cumperi cele mai bune pături de pat și nu știi cum să le alegi, acest articol îți va fi de ajutor.

Poți folosi păturile pentru a te înveli atunci când urmărești un film și îți este frig, te ajută să oferi o pată de culoare dormitorului, să protejezi anumite obiecte de mobilier precum sunt canapelele sau fotoliile și pot fi folosite chiar pe post de cuvertură pentru pat. Drept urmare, există o mulțime de motive pentru care ți-ai putea dori să cumperi o nouă pătură de pat. Iar atunci când te decizi să faci asta, ar trebui să ții cont de următoarele criterii ce te vor ajuta să faci o alegere cât mai bună:

Dimensiuni

Înainte de a-ți cumpăra o pătură, ar trebui să te gândești la modul în care o vei utiliza. Vei folosi pătura comandată pe pat, vei înveli o canapea sau un fotoliu cu ea, sau pur și simplu ai nevoie de o păturică pe care să o pui pe picioare pentru a te încălzi?

În magazine, inclusiv în oferta Pufulino.ro, vei găsi diferite dimensiuni standard precum 200 x 230 cm. La fel de bine vei găsi și pături de dimensiuni mai mici sau mai mari, motiv pentru care va trebui să faci măsurătorile necesare înainte de a comanda o pătură anume.

Materialul folosit pentru confecționarea păturii

După ce ai stabilit care sunt dimensiunile pe care ar trebui să le aibă pătura pe care o cumperi, va trebui să te gândești la materialul folosit pentru confecționarea acesteia. Ei bine, din acest punct de vedere, există mai multe opțiuni precum bumbacul, lâna, fleece, microfibra și altele.

Drept urmare, ar trebui să te gândești care este materialul tău preferat, recomandarea noastră fiind desigur să alegi un material natural și cât mai calitativ. Altfel spus, ar trebui să alegi bumbacul sau, de ce nu, lâna.

Totuși, nu sunt de ignorat nici materialele sintetice așa cum este blănița sintetică, fibra acrilică sau microfibră. Păturile din oferta magazinului nostru sunt realizate din aceste materiale și se remarcă prin raportul lor calitate/preț excelent.

Grosimea păturii

Grosimea reprezintă un alt criteriu important pe care nu ai voie să îl ignori atunci când îți cumperi o pătură. Vrei o pătură pe care să o folosești în sezonul rece, să îți țină de cald? Ei bine, în acest caz ar trebui să îți cumperi o pătură mai groasă, adică cu o densitate mare, astfel încât să fie suficient de călduroasă pentru a-ți oferi confortul necesar.

În schimb, păturile pe care le vei folosi în sezonul cald sau doar pentru decor pot fi mai subțiri.

Design

Sigur, nu poți ignora aspectul păturii pe care o cumperi, deoarece acesta are la rândul său o importanță deosebită. Pătura pe care o cumperi trebuie să fie pe gustul tău și totodată ușor de integrat în decorul încăperii în care o vei folosi. Iar în acest sens, oferta diversificată pe care o vei găsi pe site-ul nostru se va dovedi a fi un real ajutor. Fără dar sau poate vei putea alege dintr-o gamă bogată de modele pe gustul tău, așa că nu ar trebui să îți faci griji din acest punct de vedere.

Acestea sunt așadar cele mai importante aspecte de care trebui să ții cont atunci când îți cumperi o nouă pătură de pat, iar astfel alegerea va fi fără dar sau poate satisfăcătoare.