Bumbac egiptean
Articole

Bumbac egiptean: tot ceea ce trebuie să știi despre acest material

Materialul reprezintă unul dintre detaliile care fac diferența în ceea ce privește calitatea unei lenjerii de pat. Prin urmare, este foarte important să cunoști cât mai multe detalii despre materialele folosite pentru confecționarea lenjeriilor de pat, astfel încât să poți face alegerea ideală din punct de vedere al calității.

Unul dintre scopurile blogului nostru este acela de a oferi articole informative de ajutor clienților noștri, iar astfel în acest articol vom vorbi despre bumbacul egiptean. Descoperă tot ceea ce trebuie să știi despre bumbacul egiptean:

Ce este bumbacul egiptean?

Bumbacul egiptean se obține din Gossypium Bardadense, o specie de plantă folosită și pentru obținerea bumbacului Pima. O caracteristică specială a acestui tip de bumbac este reprezentată de fibrele mult mai lungi decât cele ale altor tipuri de bumbac. Astfel, fibrele din Gossypium Bardadense sunt toarse pentru a se obține fire foarte fine, folosite apoi pentru obținerea unui material de calitate superioară.

Încă de la început, ar trebui să precizăm faptul că bumbacul egiptean poate fi considerat, fără rețineri, tipul cel mai calitativ de bumbac.

Bumbacul Egiptean prezintă o calitate superioară datorită solurilor bogate de pe Valea Nilului, ce oferă plantei anumite substanțe și nutrienți ce favorizează dezvoltarea acestei plante într-un mod excelent. Dată fiind calitatea sa superioară, bumbacul egiptean are un preț pe măsură și totodată nu este greu de găsit. Egiptenii consideră că bumbacul egiptean face parte din propriul tezaur național, motiv pentru care evită exportul acestui material. Totuși, asta nu înseamnă că este imposibil să găsești o lenjerie de pat din bumbac egiptean 10% autentic.

Ce trebuie să știi despre bumbacul egiptean?

Am lămurit deja faptul că bumbacul egiptean prezintă o calitate net superioară, prin urmare există și o mulțime de lucruri interesante pe care ar trebui să le știi despre acest tip de bumbac. Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre bumbacul egiptean:

 • Fibrele din compoziția bumbacului egiptean au o lungime mult mai mare decât toate tipurile de bumbac, dar și o densitate redusă. Prin urmare, aceste aspecte garantează o rezistență superioară de-a lungul timpului, lenjeriile din bumbac egiptean fiind deci o achiziție de care te vei bucura foarte mult timp;
 • Bumbacul egiptean este fin, moale și totodată foarte prietenos cu pielea. De asemenea, caracterul său moale este accentuat cu cât este spălat mai mult, devenind tot mai plăcut odată cu trecerea timpului;
 • Lenjeriile din bumbac egiptean își păstrează culorile atrăgătoare foarte mult timp, chiar și după numeroase spălări. Astfel, putem spune că ai o mulțime de motive pentru a avea în vedere achiziția unei lenjerii din pat realizate din acest tip de bumbac;
 • Trebuie să știi totuși că bumbacul egiptean nu este un material cu un preț accesibil, ci dimpotrivă. Calitatea costă, așa că prețurile practicate pentru vânzarea lenjeriilor din bumbac egiptean nu pot fi considerate altfel decât corecte. Practic, putem vorbi despre prețuri ce ajung până la 2000 de lei pentru achiziționarea unei lenjerii de pat din bumbac egiptean. Totuși, o vei putea folosi foarte mult timp, iar numărul mare de avantaje al acestui material te va convinge că a meritat pe deplin această achiziție;
 • Este important să știi că nu e deloc ușor să găsești un bumbac egiptean 100% autentic. Chiar dacă o mulțime de magazine îți vor garanta faptul că lenjeriile din bumbac egiptean comercializate sunt realizate din material autentic, situația stă puțin diferit. Astfel, ar trebui să achiziționezi lenjerii de pat din bumbac egiptean numai de la comercianți de încredere.

De ce ar trebui să ai în vedere achiziția unei lenjerii de pat din bumbac egiptean?

Așa cum spuneam, achiziția unei lenjerii de pat din bumbac egiptean reprezintă o decizie foarte înțeleaptă. Îți recomandăm să ai și tu în vedere acest material atunci când îți cumperi o nouă lenjerie de pat, iar în acest sens ți-am pregătit și câteva motive pentru care ar trebui să cumperi lenjerii de pat din bumbac egiptean:

 • Densitatea de până la 600 TC îi garantează caracterul moale, previne iritațiile și totodată oferă confort superior;
 • Lenjeriile de pat din bumbac egiptean sunt subțiri și ușoare, fiind deci foarte ușor de așezat pe pat;
 • Uzura nu apare în ciuda trecerii timpului;
 • Devin tot mai bune cu cât sunt mai vechi;
 • Pot fi spălate la temperaturi scăzute, rezultatul fiind excelent;
 • Se usucă foarte ușor;
 • Reprezintă o alegere de care te vei bucura foarte mult timp.

Îți recomandăm să nu folosești detergenți care conțin înălbitor, atunci când speli lenjeriile din bumbac egiptean, deoarece vei risca astfel ruperea fibrelor. Pentru spălarea lenjeriilor din acest material ar trebui să folosești un detergent cât mai prietenos, apă la o temperatură nu foarte ridicată precum și o temperatură scăzută de uscare, dacă folosești un uscător de rufe. De asemenea, ar trebui să eviți utilizarea balsamului de rufe.

Acestea sunt așadar cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști în mod obligatoriu despre bumbacul egiptean. Este un material cu numeroase calități și avantaje, prin urmare îți recomandăm să îți cumperi și tu o lenjerie de pat din bumbac egiptean și sigur va deveni cu ușurință materialul tău preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *