Articole

Când trebuie să schimbi salteaua de pat? 5 semne clare!

La fel precum o mulțime de alte lucruri pe care le folosim zilnic, salteaua de pat nu poate fi utilizată o veșnicie. Este folosită cel puțin 6 ore pe noapte, așa că odată cu trecerea timpului, salteaua ta de pat nu își va păstra proprietățile. Uzura apare în mod inevitabil iar odată cu ea apar și semnele care te anunță că trebuie să schimbi salteaua de pat.

Nu puține sunt persoanele care se întreabă când ar trebui să schimbe salteaua de pat, iar pentru acestea am decis scrierea unui articol! În rândurile următoare îți spunem care sunt semnele conform cărora trebuie să schimbi salteaua de pat. Iată care sunt acestea:

Deformare vizibilă

În cazul în care observi că salteaua ta nu mai este impecabilă precum înainte, ci forma ei a suferit diverse modificări, atunci cel mai probabil ai nevoie de o nouă saltea pentru pat.

Atunci când salteaua este prea uzată, vor apărea fie deformări vizibile, fie senzația că aceasta nu mai oferă o suprafață uniformă atunci când te pui la somn.

Nu trebuie să ignori aceste semne, deoarece nu numai că disconfortul va apărea rapid dar totodată ele ar putea cauza dureri groaznice de spate.

Zgomote

În mod obișnuit, salteaua trebuie să fie silențioasă, însă dacă apar zgomote atunci când te așezi, atunci nu mai încape îndoială că ai nevoie de o saltea nouă.

Zgomotele produse de salteaua de pat îți vor distruge somnul dar totodată cel mai probabil că nu vei mai putea avea o poziție sănătoasă atunci când dormi. Asta deoarece zgomotele sunt produse de anumite deteriorări care sigur vor afecta și uniformitatea.

Dureri de spate și de gât

Așa cum spuneam, problemele saltelei vor cauza mai multe probleme la rândul lor. Nu numai că nu vei dormi prea bine dacă salteaua este prea uzată, dar totodată vor apărea și durerile.

Dacă te trezești dimineața cu dureri puternice de gât și de spate, semnele sunt foarte clare: ai nevoie de o nouă saltea!

Prin urmare, poți începe încă de pe acum căutarea unei noi saltele pentru pat. Insistă pentru calitate atunci când faci această achiziție și ne vei mulțumi mai târziu.

Alergii și probleme respiratorii

Problemele care pot apărea atunci când salteaua patului tău este pur și simplu prea uzată sunt numeroase! De exemplu, tot din cauza saltelei uzate pot apărea diverse alergii dar și probleme respiratorii.

Dacă salteaua este prea veche, este posibil ca odată cu trecerea timpului să fi apărut acarieni și alți alergeni.

În cazul în care observi astfel de probleme, nu ar mai trebui să stai pe gânduri! A sosit timpul pentru o nouă saltea de pat.

Calitatea slabă a somnului

Un alt semn conform căruia ai nevoie de o nouă saltea pentru pat este calitatea redusă a somnului.

Persoanele care folosesc o saltea uzată vor adormi greu și se pot trezi adesea în timpul somnului. Dacă ai astfel de probleme, ia în calcul schimbarea saltelei de pat. S-ar putea ca aceasta să nu mai fie confortabilă, iar de aceea dormi prost.

Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai comune semne care te anunță că trebuie să investești în achiziționarea unei noi saltele pentru pat. De asemenea, mai trebuie să iei în considerare această achiziție și în cazul în care pur și simplu a trecut foarte mult timp de când ai cumpărat salteaua pe care o folosești în prezent.

Pur și simplu amintește-ți că salteaua de pat nu este veșnică, ci trebuie schimbată frecvent o dată la câțiva ani, astfel încât confortul din timpul somnului să fie mereu la un nivel optim. În mod obișnuit, o saltea de pat nu poate fi folosită mai mult de 10 ani, deoarece uzura își va spune cuvântul.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *