cand sa schimbi salteaua de pat
Articole

Când trebuie să schimbi salteaua de pat

Schimbăm lenjeria de pat atunci când trebuie pusă la spălat, când se schimbă sezonul și când pur și simplu ne plictisim de ea. Uneori decidem să schimbăm și pernele sau să le ducem la curățat. Dar ce facem cu salteaua? Cât de des ar trebui schimbată salteaua de pat?

La fel precum multe altele, salteaua de pat nu poate fi folosită veșnic. La un moment dat, aceasta ar putea fi cauza principală pentru care somnul nostru este prost. Iar în astfel de momente nu ne rămâne decât să luăm în calcul schimbarea sa. Dar totuși, când ar trebui să schimbi salteaua de pat? Pe această temă ne-am propus să vorbim în rândurile următoare. Astfel, dacă ai un somn prost și bănuiești că salteaua ar putea fi de vină, atunci acest articol îți va prezenta semnele care îți indică în mod clar că trebuie să îți schimbi salteaua de pat.

Au trecut mai bine de 10 ani de când ai cumpărat-o

Așa cum spuneam, saltelele de pat nu sunt nemuritoare. De aceea, dacă au trecut mai bine de 10 ani de zile de când ți-ai cumpărat salteaua de pat, atunci poate că ar trebui să te gândești să îți cumperi una nouă. Încă din prima noapte vei resimți beneficiile și pur și simplu vei regreta doar faptul că nu ai schimbat salteaua de mai mult timp. Sunt specialiști care recomandă chiar ca această schimbare a saltelei de pat să se facă la 7 ani de zile.

Totuși, cu cât salteaua pe care o cumperi are o calitate mai bună, cu atât va putea fi folosită mai mulți ani fără a-ți afecta somnul.

Au apărut deformări

Dacă salteaua ta nu mai este perfect dreaptă, la fel precum atunci când ai cumpărat-o, atunci acesta ar putea fi un alt semn că ar trebui să cumperi alta. Analizează cu atenție forma saltelei iar dacă au apărut adâncituri, atunci gradul de uzură este mult prea ridicat și va trebui să cumperi o altă saltea. De regulă, aceste deformări apar în locul în care dormi, dar la fel de mari sunt și șansele de a apărea la marginile saltelei.

Toate aceste deformări cauzează disconfort și, în mod sigur, îți vor afecta calitatea somnului.

Nu ai parte de o poziție corectă în timpul somnului

Este foarte important ca salteaua pe care o folosești să îți ofere o poziție corectă în timpul somnului. Mai exact, coloana vertebrală ar trebui să aibă o poziție perfect dreaptă atunci când te pui la somn. Dacă nu se întâmplă asta, e semn clar că ai nevoie de o nouă saltea.

Nu îți mai oferă confortul necesar

Cel mai limpede argument pentru schimbarea saltelei de pat este de departe inconfortul pe care aceasta ți-l oferă. Dacă pur și simplu salteaua ta a devenit inconfortabilă, deși la început nu era așa, atunci poate că ar trebui să te gândești să o schimbi. O saltea nouă îți va oferi confortul necesar pentru un somn odihnitor și confortabil.

Trezirile sunt un calvar

Dacă atunci când te trezești simți foarte multă rigiditate, durere în corp și te simți mai obosit decât atunci când te-ai pus la somn, ei bine, salteaua ar putea fi vinovată. Și ce poți face dacă nu să o schimbi? O saltea veche poate fi o cauză pentru apariția alergiilor dar totodată și a astmului. Drept urmare, iată un motiv în plus pentru a comanda una nouă.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante semne conform cărora ar trebui numaidecât să iei în calcul schimbarea saltelei. Fă acest pas și sigur vei simți imediat o îmbunătățire a calității somnului. Iar dacă tot îți cumperi o nouă saltea pentru pat, atunci poate că ar fi momentul potrivit să investești și în câteva noi lenjerii de pat de cea mai bună calitate. Le găsești în oferta magazinului nostru, știi bine.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *