culori care strica somnul
Articole

Culori care îți pot distruge somnul

În urmă cu nu foarte mult timp am publicat un articol despre culorile care favorizează somnul așa că acum a sosit timpul să vorbim iarăși despre culori. De data aceasta, însă, vom vorbi despre culorile care îți pot influența în mod negativ calitatea somnului. Asta deoarece culorile joacă un rol important în obținerea unui decor relaxant, care să inducă o stare plăcută de bine ce te va ajuta să obții un somn odihnitor, dar totodată culorile mai au și capacitatea de a-ți distruge somnul. Așa că este de ajutor să cunoști care sunt aceste culori negative pe care ar trebui să le eviți cât mai mult în dormitorul tău.

Ei bine, pe acestea le vei descoperi în rândurile imediat următoare. Vezi care sunt culorile ce nu ar trebui să se regăsească în dormitorul tău:

Culori pe care nu ar trebui să le folosești în dormitor

Violet, gri, maro și roșu sunt cele mai proaste culori pentru somn. Acestea stimulează anumite sentimente nu foarte benefice pentru somn, așa cum sunt emoțiile negative sau vigilența. Astfel, dacă aceste culori predomină în dormitorul tău, cel mai probabil că nu dormi foarte bine, așa că ai putea lua în calcul să renunți la ele. Iată care sunt celelalte culori ce pot afecta calitatea somnului tău:

Mov deschis

Ar trebui să eviți cât mai mult nuanțele de mov deschis. Iar asta deoarece astfel de nuanțe pot crește nivelul de energie și în acest mod vei fi mereu în alertă. Totuși, nuanțele de mov mai blânde pot avea efect invers, anume cel de stimulare a somnolenței. Drept urmare, ar trebui să ai mare grijă la tonul culori mov, cel al lavandei fiind o alegere potrivită și chiar recomandată.

Gri închis

Un dormitor decorat în gri închis te va face să te simți depresiv, ceea ce desigur că nu îți dorești. Să alegi această culoare pentru pereți și chiar să folosești o lenjerie de pat de culoare gri închis va fi, fără dar sau poate, o idee foarte proastă pe care ar trebui numaidecât să o eviți cât mai mult cu putință. Totuși, dacă îți place această nuanță, ar trebui să alegi mai degrabă argintiu, iar astfel vei putea folosi o culoare neutră ce nu îți va afecta calitatea somnului.

Maro

Maroul este o culoare sumbră, ce poate oferi o foarte neplăcută stare de tristețe și chiar mai mult decât atât, poate provoca neliniște, iar astfel somnul va fi foarte prost. Drept urmare, evită să folosești maro în decorarea dormitorului tău, iar astfel vei evita problemele cu somnul pe care această nuanță le poate cauza.

Roșu

Au fost realizate numeroase studii asupra efectelor pe care nuanța roșie le are asupra stării noastre de spirit, iar concluziile au fost foarte clare: roșu are capacitatea de a crește ritmul cardiac, activitatea creierului și a vigilenței, ceea ce sigur nu îți dorești atunci când te pui la somn. Iar de aceea nu ar trebui să folosești prea mult roșu în dormitorul tău.

Acestea sunt, așadar, principalele culori pe care ar trebui să eviți în a le folosi în dormitorul tău. Ferește-te de aceste nuanțe și cu siguranță vei putea obține o calitate mai bună a somnului.

Related Posts