culori lenjerii de pat
Articole

Ce culori să alegi pentru lenjeria de pat ca să dormi mai bine

Materialul reprezintă de departe cel mai important criteriu pe care ar trebui să îl folosești atunci când îți cumperi o lenjerie de pat, însă nu ar trebui să fie singurul. Există multe alte aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere, iar printre acestea se află desigur și culoarea lenjeriei de pat. Acest detaliu contează nu doar din punct de vedere estetic ci la fel de important poate fi și pentru calitatea somnului tău.

Știai că anumite culori îți pot influența destul de mult somnul? Ei bine, este realitatea iar despre culorile care te ajută să dormi mai bine ne-am propus să vorbim în acest articol. De asemenea, dacă îți dorești să afli cum să alegi cea mai bună lenjerie din bumbac, îți recomandăm acest ghid publicat pe blogul nostru.

Ce culoare ar trebui să aibă lenjeria de pat pentru a dormi mai bine

După cum bine spuneam, culorile îți pot influența starea de spirit, deci prin urmare și calitatea somnului. Iar dacă te întrebi ce culori te ajută să dormi mai bine, atunci îți vom oferi în rândurile următoare câteva recomandări. Drept urmare, le poți pune în practică atunci când îți cumperi noi lenjerii de pat.

Albul – o culoare ideală pentru lenjeriile de pat

Te-ai întrebat vreodată de ce lenjeriile de pat albe sunt atât de populare? Ei bine, confortul și starea de bine oferită de acestea ar putea fi unul dintre argumente. Poate că pare o non-culoare banală, pe care nu ți-o dorești neapărat pentru amenajarea dormitorului tău, însă ar trebui să te gândești mai bine.

Este o nuanță ce îți transmite un foarte plăcut sentiment de liniște și relaxare, iar astfel te vei odihni mai bine atunci când te vei pune la somn. Poți avea în vedere acest model de lenjerie de pat albă, iar astfel vei reuși să obții un somn de calitate.

Albastru, galben sau verde

Culorile vii au capacitatea de a ne induce o stare de spirit pozitivă, ceea ce va influența destul de mult somnul. Drept urmare, dacă îți dorești un decor mai colorat în dormitor, ai putea opta pentru o lenjerie de pat în nuanțe de albastru, galben sau verde. În cazul în care aceste nuanțe sunt și pe gustul tău, fără dar sau poate vei reuși să obții acel somn odihnitor pe care ți-l dorești.

Negrul – eleganță și un somn bun

Negrul inspiră eleganță iar atunci când este folosit pentru amenajarea dormitorului sau ales pentru lenjeria de pat, poate ajuta la obținerea unui somn mai odihnitor. Lenjeriile de pat negre vor crea o stare de somnolență, fapt ce te va ajuta să adormi mai ușor dar și mai bine.  Totuși, nu toată lumea agreează această nuanță, așa că va trebui să te gândești de două ori înainte de a comanda o astfel de lenjerie.

Roșu & roz

La fel de inspirată s-ar putea dovedi a fi alegerea unei nuanțe viu deschise așa cum este roșu sau roz. Dacă amenajezi dormitorul unei domnișoare, ori pur și simplu adori aceste culori, atunci poți comanda o lenjerie de pat în aceste nuanțe fără a sta prea mult timp pe gânduri.

Mai mult decât atât, roșu are proprietăți afrodiziace în timp ce rozul te poate calma suficient de mult încât să scapi de stres și de stări negative în general.

Lenjerii de pat violet pentru un somn mai bun

O altă nuanță care induce o stare de calm și de relaxare este violetul. În plus, se spune despre această culoare că te poate scăpa de insomnii, ceea ce poate fi un motiv în plus pentru a o aduce în dormitorul tău.

Sigur, nu trebuie neapărat să folosești aceste culori doar pentru lenjeria de pat, ci le poți folosi în general pentru amenajarea dormitorului. Însă dacă îți dorești o nouă lenjerie de pat în aceste culori care favorizează somnul, nu ezita să verifici oferta magazinului nostru.

Related Posts