Cele mai bune lenjerii de pat
Articole

Cum să alegi cele mai bune lenjerii de pat din bumbac

Câți dintre noi nu ne-am dori să deținem cele mai bune lenjerii de pat? Probabil că toată lumea și-ar dori să aibă parte de lenjerii cât mai confortabile, care să contribuie la o mai bună calitate a somnului. Doar că, pe cât de multe lenjerii de pat sunt în comerț, cu atât mai greu este să alegi un model de calitate superioară!

Atunci când vrei să îți cumperi cea mai bună lenjerie de pat, poți merge la sigur alegând un model din bumbac. Bumbacul este cu siguranță cel mai bun material din care o lenjerie de pat poate fi confecționată. Este un material natural și confortabil, ce permite corpului să respire, fiind o alegere inspirată indiferent de sezon.

De asemenea, dacă vei alege o lenjerie de pat din bumbac, cel mai probabil te vei putea folosi de ea foarte mult timp. Astfel, chiar dacă prețul unei lenjerii din bumbac este pe măsura calității, cu siguranță merită să investești în achiziționarea unei astfel de lenjerii, deoarece va veni la pachet cu o serie de avantaje pe care nu le vei regăsi la alte materiale folosite pentru realizarea unei lenjerii de pat.

În acest articol ne-am propus să vorbim despre cele mai bune lenjerii din bumbac. Astfel, dacă nu știi ce tip de bumbac ar trebui să alegi pentru noua ta lenjerie de pat, cu siguranță informațiile din acest articol îți vor fi de folos.

Lenjerii din bumbac 100% natural

De departe una dintre cele mai inspirate alegeri este bumbacul 100% natural. Reprezintă o alegere excelentă în materie de lenjerii de pat, iar dacă ai posibilitatea de a cumpăra o lenjerie de pat din bumbac 100% natural, cu siguranță nu ar trebui să stai prea mult pe gânduri.

Este un material cu o rezistență foarte mare, ușor de întreținut și totodată foarte confortabil. Lenjeriile de pat din bumbac 100% natural pot fi spălate cu ușurință la un program de 40 de grade Celsius, fără alte rufe pe lângă. Lenjeriile din acest natural se spală foarte ușor și totodată eficient atât timp cât sunt singure în mașina de spălat, călcarea lor fiind o reală plăcere.

Lenjerii de pat din Finet

Foarte multe persoane confundă finetul de astăzi cu cel folosit odinioară pentru confecționarea scutecelor. Ei bine, situația este cu totul diferită. Finetul folosit astăzi pentru producerea lenjeriilor de pat este foarte fin, având o grosime destul de generoasă, grosime care a contribuit decisiv la denumirea de finet satinat, așa cum mai este cunoscut astăzi finetul.

Textura lenjeriilor de pat din finet este minunată, acestea fiind o alegere foarte des întâlnită mai ales în sezonul rece. Lenjeriile de pat din finet sunt călduroase iar dat fiind prețul lor foarte accesibil, cu siguranță ar trebui să ai și tu o astfel de opțiune la dispoziție.

De asemenea, întreținerea lenjeriilor de pat din finet nu este deloc dificil de realizat. La fel precum lenjeriile din bumbac 100% natural, lenjeriile din finet se spală la o temperatură de 40 de grade Celsius și se recomandă evitarea introducerii altor rufe la spălat.

Lenjerii de pat din Bumbac Satinat

Lenjeriile din bumbac satinat se produc folosind bumbac și satin, după cum bine reiese și din numele acestui material. Aceste lenjerii se remarcă cu o textură foarte fină și plăcută la atingere, motiv pentru care este asemănată deseori cu mătasea.

Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că aceste lenjerii nu sunt realizate în totalitate din bumbac, ceea ce nu reprezintă neapărat un defect. În plus, avantajul principal al lenjeriilor de pat din bumbac satinat este prețul lor foarte accesibil pe care îl au.

Lenjerii din Bumbac Ranforce

Atunci când îți dorești o lenjerie de pat de calitate superioară nu ar trebui să îți scape din vedere lenjeriile de pat din bumbac ranforce, sau bumbac ranforsat așa cum mai este numit deseori acest tip de bumbac.

Bumbacul ranforce reprezintă, de asemenea, o opțiune premium! Nu puține sunt vocile care spun despre bumbacul ranforce faptul că reprezintă o alegere chiar mai bună decât bumbacul 100% natural. Acesta are o rezistență foarte mare, obținută în urma unor tratamente special aplicate în acest sens, izolează excelent căldura, fiind o opțiune ideală atât pentru sezonul rece cât și pentru anotimpul cald.

Ne place să spunem despre bumbacul ranforce că este un bumbac 100% de o calitate mult mai bună. Astfel, nu ar trebui să îl ignori!

Lenjerii din Bumbac Damasc

În ciuda numelui care poate crea o impresie greșită, lenjeriile din bumbac de damasc se evidențiază cu o simplitate nebănuită. Vorbim despre un tip de bumbac natural, însă cu o textură ceva mai specială. Lenjeriile din bumbac de damasc sunt foarte moi, de regulă prezintă modele foarte minimaliste, fiind o opțiune des întâlnită în hoteluri. Asta nu înseamnă că bumbacul de damasc nu este o opțiune bună și pentru acasă.

Sunt de calitate, sunt confortabile și greu vei găsi ceva de reproșat acestui tip de lenjerii.

Lenjerii de pat din Satin Deluxe

Lenjeriile de pat din Satin Deluxe mai sunt cunoscute și cu numele de bumbac dublu satinat, fiind una dintre opțiunile premium de pe piața lenjeriilor de pat. Acestea sunt realizate din bumbac 100%, însă acesta a fost mercerizat iar astfel confortul pe care îl oferă este de departe superior spre deosebire de bumbacul simplu. Totuși, nu îți va fi deloc ușor să găsești o lenjerie de pat din Satin Delux la prețuri accesibile, ci dimpotrivă, prețurile vor fi pe măsura calității.

Lenjerii de pat din Bumbac Poplin

Chiar dacă nu sunt la fel de populare precum alte tipuri de bumbac prezentate anterior, lenjeriile de bumbac poplin prezintă o mulțime de caracteristici atrăgătoare. Vorbim despre un material gros și mercerizat, fiind realizat adesea din bumbac, din lână sau chiar din diferite materiale sintetice. Are o rezistență excelentă și totodată se spală foarte ușor, păstrându-și proprietățile minunate pe termen îndelungat.

Confortul este, de asemenea, garantat atunci când folosești o lenjerie de pat din bumbac poplin. Este un material catifelat și plăcut la atingere, iar astfel prețul său poate fi pe măsura numărului mare de avantaje.