Thread count densitate lenjerii de pat Pufulino
Articole

Despre Thread Count (TC) și densitatea lenjeriilor de pat

Dacă obișnuiești să cumperi frecvent lenjerii de pat, ai întâlnit probabil deseori termenul Thread Count, sau TC după cum este prescurtat, care face referire la densitatea lenjeriilor de pat. Sigur te-ai întrebat care ar fi alegerea optimă din acest punct de vedere și ce densitate ar trebui să aibă cea mai bună lenjerie de pat. Ei bine, pe acest subiect ne-am propus să vorbim în acest articol!

Astfel, dacă îți propui să descoperi mai multe informații despre Thread Count și densitatea lenjeriilor de pat, atunci ar trebui să continui lectura acestui articol.

Ce este Thread Count – TC ?

TC, sau Thread Count, se referă la densitatea firelor unei țesături, raportând numărul total de fire per inch² de material. Astfel, o lenjerie realizată dintr-un material cu densitate mare va fi în mod automat mult mai confortabilă și mai fină.

De asemenea, o lenjerie de pat cu densitate mare este totodată mult mai rezistentă, păstrându-și caracteristicile avantajoase chiar și după numeroase spălări.

Astfel, dată fiind importanța pe care densitatea unei lenjerii de pat o are, aceasta ar trebui să reprezinte unul dintre cele mai importante criterii folosite pentru achiziționarea unei lenjerii de pat.

Și totuși, ce cifră ar trebui să se regăsească în lista de specificații la partea de Thread Count – TC pentru a face o alegere cât mai bună? Ei bine, îți vom oferi câteva indicații practice în rândurile următoare. Iată cum ar trebui să te orientezi:

  • 100 – 160 TC – este o densitate folosită adesea în rândul lenjeriilor de pat de o calitate obișnuită spre slabă;
  • Dacă îți dorești o lenjerie de calitate bună și totodată la un preț accesibil, ar trebui să alegi una cu TC de 180 – 200;
  • Situația se schimbă complet în cazul unui TC de peste 200, această cifră garantând o calitate superioară;
  • Calitatea este de top atunci când o lenjerie de pat are 400 TC;
  • Lenjeriile de pat premium au o densitate de 800 – 1000 TC.

Astfel, dacă îți dorești o lenjerie de pat de calitate superioară, atunci ar trebui să alegi un model cu o densitate cât mai generoasă. Chiar dacă o lenjerie de pat cu TC de peste 400 va avea un preț nu foarte mic, calitatea te va convinge că a meritat pe deplin să faci o astfel de achiziție.

Cum se calculează densitatea unei lenjerii de pat

Pentru a înțelege mai bine ce presupune o lenjerie de pat cu densitate TC mare, trebuie să înțelegi cum se calculează această cifră. Ei bine, numărul TC se referă la numărul de fire folosite pentru împletirea unei lenjerii de pat, calculându-se nu numai firele de pe lungime, urzeala, cât și firele de pe lățime, bătătura. Acestea se adună iar astfel se află TC-ul pentru un inch pătrat.

Ce țesături să alegi în funcție de cifra Thread Count pentru a te bucura de o calitate superioară

Puține sunt persoanele care își cumpără o lenjerie de pat de peste 400 TC, însă asta nu înseamnă că o lenjerie de pat de peste 160 TC nu are o calitate bună. Dimpotrivă, există o mulțime de opțiuni cu TC de aproximativ 200 care oferă confort superior și un somn calitativ și odihnitor. Iată câteva exemple de țesături pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți dorești o lenjerie de pat de calitate superioară.

Lenjerii de pat din țesătură tercale și poplin

Lenjeriile de pat din poplin și percale au o țesătură foarte strânsă și foarte bine închegată, iar astfel cifra TC a acestora este de minim 180 fire per inch pătrat. Astfel, chiar dacă are o greutate redusă, calitatea este la nivel superior, la fel și confortul pe care îl oferă o astfel de lenjerie de pat.

Lenjerii de pat din țesătură ranforce

Țesătura de tip ranforce reprezintă o altă opțiune populară datorită calității sale. Se obține din bumbac 100% și prezintă o densitate de 145 TC. Chiar dacă cifra pare mică, nu înseamnă că vorbim despre o calitate îndoielnică, ci dimpotrivă. Vorbim despre o țesătură moale și cu o durabilitate superioară care sigur te va cuceri cu confortul oferit.

Lenjerii de pat din țesătură satin

În final, o altă opțiune pe care ar trebui să o ai în vedere este reprezentată de lenjeriile de pat din țesătură satin. Este considerată a fi țesătura cu calitatea cea mai înaltă, folosindu-se 3 fire pe deasupra și unul pe dedesubt, de regulă bumbac cu fibră lungă. Chiar dacă are un preț mai mare, o lenjerie de pat din țesătură satin va prezenta o calitate superioară datorată mai ales TC-ului de minim 200-220.

Acestea sunt așadar toate informațiile pe care trebuie să le cunoști despre Theard Count și despre lenjeriile de pat cu densitate mare. Alege să cumperi și tu o astfel de lenjerie de pat și cu siguranță nu vei regreta!