cum alegi pernele
Articole

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre alegerea pernelor

Este important să ai o lenjerie de pat de calitate, aceasta ajutându-te să obții un somn odihnitor și sănătos, doar că investiția poate fi în zadar atât timp cât nu folosești o pernă care să aibă, de asemenea, o calitate cel puțin la fel de bună. Iar pentru că am vorbit adesea despre cum se alege corect o lenjerie de pat, în acest articol ne-am propus să realizăm o listă cu 4 lucruri de urmărit atunci când îți cumperi perne noi.

Drept urmare, dacă te-ai decis să faci o investiție în calitatea somnului tău și să îți cumperi noi perne, iată care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont pentru o alegere cât mai reușită:

Dimensiuni

Un prim aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când vrei să îți cumperi o pernă nouă este reprezentat de dimensiunile acesteia. Mai exact, va trebui să oferi atenție înălțimii pernei.

Fiecare persoană are propriile preferințe în materie de somn, însă ar trebui să ai în vedere alegerea unei perne care îți asigură o poziție corectă și sănătoasă în timpul somnului.

Dacă dormi pe o parte, perna ar trebui să îți protejeze spatele și gâtul. În acest caz, o pernă înaltă se poate dovedi a fi o alegere inspirată. De asemenea, aceasta ar trebui să fie cât mai fermă, având o cantitate generoasă de umplutură.

În schimb, dacă obișnuiești să dormi pe spate, atunci ar trebui să folosești o pernă nu foarte înaltă, astfel încât să beneficiezi de susținere în zona gâtului. Vei găsi multe perne ergonomice potrivite acestei poziții de somn.

Iar dacă obișnuiești să dormi pe burtă, atunci ai putea avea în vedere schimbarea acestui mod de a dormi deoarece nu este o poziție sănătoasă. Totuși, dacă nu poți face asta, atunci ar trebui să folosești o pernă joasă.

Apoi, lungimea și lățimea pernei le vei alege în funcție de propriile preferințe.

Umplutură

La fel de importantă este și umplutura folosită pentru pernă. Din acest punct de vedere, există trei opțiuni principale: umplutură din materiale naturale, umplutură din fibre și umplutură specială.

Cea mai bună alegere este considerată a fi umplutura naturală, reprezentată adesea de puful de gâscă sau rață, aceste perne fiind moi și confortabile, însă singurul lor dezavantaj este reprezentat de riscul apariției unor alergii.

Apoi, avantajul pernelor cu umplutură sintetică este reprezentat de prețul lor accesibil, având totodată un caracter hipoalergenic însă durata lor de viață este redusă.

Vei mai găsi și perne cu umplutură din lână, din bumbac, latex sau cu memorie, iar alegerea o vei face mai ales după propriile preferințe. Cel mai mare avantaj al pernelor cu memorie este capacitatea lor de a se adapta poziției de somn pentru a oferi susținere pentru gât și cap. Pernele cu umplutură din bumbac se dovedesc a fi însă o opțiune grozavă pentru persoanele care suferă de alergii.

Greutate

Un alt aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când îți cumperi perne noi este legat de greutatea acestora. Sunt persoane care preferă pernele mai grele, în timp ce altele optează pentru cele mai ușoare. Cea din urmă este o alegere potrivită dacă ai un somn agitat și îți schimbi deseori poziția în timpul somnului.

Umplutura pernei influențează în mod direct greutatea acesteia.

În funcție de problemele de sănătate de care suferi

Atunci când îți cumperi perne noi ar mai trebui să ții cont și de problemele de sănătate cu care de confrunți. De exemplu, dacă ai diferite alergii, atunci ar trebui să optezi pentru o pernă cu material ce nu favorizează apariția alergiilor. De asemenea, dacă durerile de gât de chinuie deseori, atunci ar trebui să cauți o pernă care să îți ofere o poziție corectă astfel încât să scapi de aceste dureri.

În final, ai mai putea ține cont și de forma pernei sau prețul acesteia. Iar dacă vei lua în calcul fiecare detaliu în parte, fără dar sau poate vei reuși să faci cea mai bună alegere.

Related Posts