Articole

Cum alegi draperiile pentru dormitor

Alegerea draperiilor potrivite pentru dormitor reprezintă o decizie foarte importantă, iar asta deoarece draperiilor pot transforma complet aspectul și atmosfera din această încăpere.

Trebuie să precizăm de la bun început faptul că draperiile sunt mai mult decât un simplu element decorativ. Acestea au și un rol funcțional, deoarece cu ajutorul acestora poate fi controlată lumina din dormitor. Mai mult decât atât, draperiile asigură intimitate dar și izolare termică.

Dată fiind importanța draperiilor, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că trebuie să depui toate eforturile necesare pentru a face o alegere cât mai bună. În acest sens, am pregătit mai multe recomandări.

Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când cumperi draperii pentru dormitor:

Tipul draperiei

Înainte de toate, va trebui să te gândești la scopul draperiilor pe care le cumperi. Cel mai probabil, că îți dorești ca draperiile pe care le cumperi să blocheze complet lumina, astfel încât să obții un mediu ideal pentru somn.

Ori poate că îți dorești un plus de intimitate, fără a bloca lumina complet?

Indiferent care este scopul tău, în oferta magazinului nostru vei găsi diferite tipuri de draperii, pentru a putea face alegerea potrivită.

Draperii opace

Draperiile opace sunt adesea alese pentru dormitoare, iar asta deoarece acestea blochează lumina total. În acest fel, obții un dormitor răcoros, iar somnul va fi mai odihnitor.

Razele soarelui nu îți vor afecta somnul, așa că dacă dormitorul tău este orientat spre răsărit, ai toate motivele pentru a folosi o astfel de draperie.

Draperii semiopace

Există și draperii semiopace, iar acestea reprezintă o opțiune grozavă atunci când îți dorești să obții un echilibru perfect între intimitate și păstrarea luminii naturale.

În cazul în care îți dorești ca draperia pe care o cumperi să nu întunece complet camera, o astfel de draperie trebuie să cumperi și tu!

Draperii transparente

Poate că iubești lumina, așa că îți dorești un dormitor cât mai luminos. În acest caz, draperiile transparente reprezintă o opțiune de luat în considerare.

Materialul draperiei

Dacă stabilit care este tipul draperiei de care ai nevoie, următorul detaliu la care va trebui să te gândești este materialul folosit pentru confecționarea acesteia.

Din acest punct de vedere, opțiunile sunt nenumărate. Cu toate acestea, există câteva materiale populare, pe care le-ai putea avea în vedere, precum:

  • Catifea: draperiile din catifea sunt foarte populare, iar asta deoarece acesta este un material elegant și opac, așa că dacă dorești să amenajezi un dormitor luxos, catifeaua este o alegere foarte bună. Aceasta garantează izolare termică și fonică;
  • Bumbac: draperiile din bumbac sunt și ele foarte populare, iar asta datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă. Sunt foarte ușor de întreținut și totodată discutăm de un material care încântă cu versatilitatea sa. Mai mult decât atât, vei găsi o mulțime de modele, așa că nu îți va fi dificil să faci o alegere pe placul tău;
  • In: în comerț vei găsi și draperii din in, acestea fiind populare în rândul persoanelor care își doresc o draperie transparentă. De asemenea, acestea încântă și cu aspectul lor elegant;
  • Poliester: dacă îți vei dori o draperie ieftină, cel mai probabil că vei alege una din poliester. Există o mulțime de modele în comerț.

Design

Nu trebuie să uităm de designul draperiei, iar asta deoarece aspectul acesteia este un criteriu esențial.

Așa cum bine precizam în rândurile anterioare, în comerț vei găsi nenumărate modele de draperii, așa că alegerea îți aparține în totalitate.

Ține cont de designul dormitorului tău, astfel încât să poți alege o draperie cât mai ușor de integrat în decorul acestei încăperi.

Efectuează măsurătorile necesare

Înainte de a cumpăra o draperie, este foarte important să faci măsurătorile necesare, astfel încât să comanzi produsul potrivit în funcție de nevoile tale.

Mai precis, va trebui să măsori atât lățimea cât și înălțimea ferestrei. În cazul lățimii, va trebui să optezi pentru o mărime mai mare cu 15-30 cm pentru fiecare parte, astfel încât să nu lași lumina să ajungă în dormitor dar și pentru un aspect mai plăcut.

În ceea ce privește înălțimea, alegerea îți aparține în totalitate!

Montajul draperiei

În final, mai există un singur aspect de urmărit atunci când cumperi draperii pentru dormitor: montajul.

Draperiile pot avea diferite tipuri de montaj precum: montaj pe tijă, pe șine sau cu șnur.

Și din acest punct de vedere, alegerea îți aparține în totalitate, iar asta deoarece vei ține cont de sistemul  pe care îl deții deja dar și de propriile preferințe.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante lucruri de urmărit atunci când cumperi draperii pentru dormitor. Pune în practică toate sfaturile noastre iar astfel suntem siguri că vei reuși să faci o alegere pe care nu o vei regreta niciodată!

 

Related Posts

One thought on “Cum alegi draperiile pentru dormitor

  1. Tonea Simona spune:

    Buna ziua .
    Ma declar multumita de produsele comandate si primite, dar ca recomandare incercati la fetele de perna 50×70 in loc de 55X80 care sunt foarte mari pentru burdufurile existente in comert si eventual schimbarea celor de 70×70 cu 50×70 sau chiar 50×30 (nu cred ca se mai folosesc perne patrate atat de mari ) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *