lenjerie de pat pentru copii
Articole

Lenjerii pentru pătuțul copiilor – cum să le alegi

Achiziționarea unei lenjerii pentru pătuțul copiilor este o foarte mare provocare. Asta deoarece aceștia pot fi foarte sensibili la vârste fragede, motiv pentru care trebuie să ții cont de o serie de factori cu ajutorul cărora poți face o alegere inspirată. Cu toate acestea, nu ar trebui să te pripești, ci dimpotrivă! Lenjeria de pat este foarte importantă pentru somnul unui copil aflat într-un proces accelerat de dezvoltare, așa că este esențial să beneficieze de un somn de calitate. Are nevoie de condiții confortabile și mai ales sigure, iar de aceea trebuie să cumperi o lenjerie de pat de o calitate cât mai bună.

Dacă și tu te întrebi cum să alegi lenjeria potrivită pentru pătuțul copilului tău, avem o veste bună pentru tine: căutarea ta se oprește aici. Înainte de toate, trebuie să îți spunem că Pufulino.ro a pregătit pentru tine o categorie specială cu lenjerii de pat pentru copii, pe care le poți comanda cu toată încrederea. Aceste lenjerii reprezintă cea mai bună alegere pe care o poți face pentru somnul copilului tău. Apoi, tot pentru tine am realizat un ghid în care îți spunem care sunt factorii pe care trebuie să îi urmărești atunci când cumperi o lenjerie de pat pentru cei mici.

Găsești toate aceste informații în rândurile imediat următoare:

Materialul lenjeriei de pat

Înainte de toate, ține cont de materialul folosit pentru confecționarea lenjeriei de pat. Acesta trebuie să ofere confort și mai ales siguranță copilului tău. Asigură-te că alegi o lenjerie de pat realizată din materiale moi și confortabile. Din acest punct de vedere, bumbacul 100% reprezintă o alegere foarte bună.

De ce să alegi lenjerii de pat pentru copii din bumbac 100%? Există o mulțime de motive. În primul rând, trebuie să subliniem faptul că acest material permite pielii să respire și totodată are un caracter absorbant excelent.

În plus, nu uita că trebuie să eviți materialele ce permit dezvoltarea alergiilor sau care au fost tratate cu diferite substanțe chimice. Pielea celor mici are o sensibilitate ridicată, așa că nu ar trebui să îți asumi riscuri.

Siguranța

La fel de important este să ții cont de siguranța copilului atunci când cumperi o lenjerie pentru patul acestuia.

Asigură-te că lenjeria pe care alegi să o comanzi este confecționată din materiale netoxice și mai ales că nu au fost folosite substanțe chimice nocive pentru confecționarea sa. De asemenea, asigură-te că nu există articole decorative, așa cum sunt șnururile sau alte accesorii, care ar putea reprezenta un pericol pentru copil. Alege o lenjerie de pat simplă, realizată din materiale naturale de o calitate cât mai bună, iar astfel riscurile vor fi reduse la minim.

Design

Sigur te preocupă să obții un decor cât mai plăcut în camera copilului tău. În plus, este important și pentru acesta să dispună de un mediu cât mai viu și mai colorat, pentru o dezvoltare armonioasă. Ei bine, iată un motiv foarte bun pentru a ține cont și de designul lenjeriei pe care o cumperi.

Din acest punct de vedere, gama de opțiuni este foarte largă, așa că nu îți mai rămâne decât să te decizi asupra modelului pe care vrei să îl cumperi.

Suntem convinși însă că vei găsi cu ușurință unul sau chiar mai multe modele pe placul tău, mai ales dacă vei alege să analizezi oferta magazinului nostru.

Dimensiuni

Să nu uităm de dimensiuni! Acestea reprezintă un alt factor pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când cumperi lenjerii de pat pentru copii. Pentru început, măsoară patul copilului tău pentru a afla care sunt dimensiunile pe care trebuie să le aibă lenjeria pe care o cumperi. În funcție de acestea, îți va fi mai ușor să faci o alegere potrivită mai apoi.

În general, paturile pentru copii au o dimensiune standard de 120 x 200 cm însă vei găsi și paturi mai mici, de 90 sau 100 x 200 cm. Vestea bună este că lenjeriile pe care noi le comercializăm sunt compatibile cu toate tipurile de saltele pentru copii.

Îngrijire

În final, ar mai trebui să te preocupe doar îngrijirea lenjeriei de pat pe care o cumperi pentru copilul tău. Este un detaliu important, deoarece trebuie să asiguri o igienă corespunzătoare și totodată să poți folosi lenjeria de pat o lungă perioadă de timp, fără ca aspectul sau confortul să aibă de suferit.

Ține și tu cont de toate aceste detalii, iar astfel sigur vei reuși să cumperi o lenjerie de pat pentru copii potrivită.

 

Related Posts