Articole

Cele mai bune lenjerii de pat pentru alergici

Alergiile și astmul reprezintă probleme cu care mulți oameni se confruntă, motiv pentru care aceștia sunt nevoiți să fie preventivi astfel încât să țină alergenii cât mai departe de ei. Acarienii și praful sunt cei mai comuni alergeni, iar despre aceștia știm bine că se pot instala cu ușurință în lenjeriile de pat, ceea ce pentru alergici ar putea fi o foarte mare problemă.

Din fericire, există lenjerii de pat special concepute pentru persoanele care suferă de alergii iar despre ele ne propunem să discutăm și noi în rândurile următoare.

Iată care sunt lenjeriile de pat pe care le poți folosi dacă suferi de astm sau alte alergii:

Lenjerii de pat din bumbac organic

Lenjeriile de pat din bumbac organic reprezintă una dintre cele mai comune alegeri în rândul persoanelor alergice. Asta deoarece aceste lenjerii sunt confecționate numai din fibre naturale, ceea ce înseamnă că nu au în componența lor substanțe chimice periculoase. În plus, acestea permit pielii să respire, oferind un plus de confort în timpul somnului.

Bumbacul 100% reprezintă, de asemenea, o opțiune grozavă din acest punct de vedere și numai. Găsești lenjerii de pat din bumbac 100% în oferta magazinului nostru.

Lenjerii de pat din micofibră

Și lenjeriile de pat din microfibră reprezintă o alegere bună pentru persoanele care suferă de alergii. Chiar dacă sunt realizate dintr-un material sintetic, trebuie să subliniem totuși că este vorba despre un material fin și neted, iar pentru persoanele alergice asta este foarte important.

De asemenea, astfel de lenjerii pot fi tratate pentru a obține un produs antialergic și antimicrobian, întocmai pentru ca persoanele care suferă de alergii să beneficieze de confort și siguranță în timpul somnului.

Ce lenjerii de pat să NU folosești dacă ai alergii

Există câteva tipuri de lenjerii de pat de care trebuie să te ferești dacă ești o persoană care suferă de alergii. Includem aici lenjeriile realizate din materiale precum poliesterul, nylonul sau acrilicul. Lenjeriile de pat realizate din aceste materiale pot provoca o mulțime de probleme pe care cel mai probabil că nu ți le dorești.

De asemenea, este esențial să păstrezi lenjeriile de pat cât mai curate, pentru a evita alergiile și alte probleme asemănătoare. Schimbă lenjeriile săptămânal și spală-le la o temperatură de minim 60°C. În acest fel vei distruge nu numai praful ci și acarienii.

La fel de important este să acorzi un plus de atenție detergentului folosit pentru spălarea lenjeriilor. Acesta ar trebui să fie hipoalergenic și totodată să nu conțină parfum. Acesta din urmă ar putea produce iritații. Evită folosirea înălbitorilor sau a balsamului de rufe, deoarece substanțele din acestea pot fi o cauză a iritațiilor.

În final, uscarea lenjeriilor de pat ar trebui realizată în condiții cât mai sigure, adică folosind uscătorul de rufe. Dacă nu deții un astfel de aparat, asigură-te că nu lași lenjeriile la uscat mai mult timp decât este necesar, pentru a nu lăsa praful să intre în acestea în timp ce ele stau la soare.

Acesta a fost articolul nostru despre lenjerii de pat pentru alergici. Tu ce lenjerii recomanzi persoanelor care suferă de alergii?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *