Articole

Trucuri pentru a adormi mai ușor

Nimic nu este mai neplăcut decât să te pui în pat să dormi, iar somnul să nu apară. Cu toate acestea, este o problemă cu care multe persoane se confruntă. Aproximativ 30% dintre adulți au diferite probleme de somn, dificultatea de adormire fiind una dintre ele. Așa se face că trucurile pe care le poți folosi pentru a adormi mai ușor sunt la mare căutare.

Noi ne dorim să oferim clienților noștri condiții de somn cât mai bune, oferindu-le lenjerii de pat de o calitate cât mai bună, cu ajutorul cărora pot obține un somn odihnitor. Dar, acest blog își propune, de asemenea, să le ofere sfaturile necesare pentru a obține un somn mai bun. La fel se întâmplă și cu acest articol, în care vom prezenta mai multe trucuri cu ajutorul cărora poți adormi mai ușor. Iată care sunt acestea:

Stabilește un program de somn

Nu îți va fi niciodată ușor să adormi atât timp cât nu ai un program de somn bine pus la punct. Asta deoarece organismul tău nu va ști, pur și simplu, când sosește momentul să ia o pauză de odihnă. Prin urmare, recomandarea noastră este să stabilești un program regulat de somn. Asta presupune culcarea și trezirea la aceeași oră în fiecare zi, deci chiar și în zilele de weekend.

La început, nu îți va fi deloc ușor să respecți programul stabilit însă nu renunța. Cu timpul te vei obișnui cu noul tău program, ceea ce înseamnă că îți va fi mult mai ușor să adormi.

Alege o alimentație sănătoasă

La fel de important este să alegi o alimentație cât mai sănătoasă. Mai precis, nu consuma alcool, cafea sau tutun înainte de a te pune la somn. Nu numai că vei adormi mai greu atât timp cât nu le eviți, dar totodată somnul tău nu va fi foarte bun. Prin urmare, ține-le departe și sigur vei avea numai de câștigat. Printre beneficii se va regăsi, bineînțeles, și adormirea mai rapidă, ceea ce te va bucura nespus.

Relaxează-te

Stresul este o cauză frecventă ce duce la insomnii și alte probleme cu somnul. Dacă te vei pune stresat în pat, gândurile nu îți vor permite să adormi prea ușor. Prin urmare, recomandarea noastră este simplă: relaxează-te.

Găsește o activitate relaxantă de care să te bucuri înainte de a te pune la somn. Citește o carte, ascultă muzică sau vorbește cu o persoană dragă ție. În acest fel, sigur vei adormi mai ușor.

Ține ecranele departe

Nu este o idee bună să stai cu ochii in telefon, laptop sau televizor așteptând să vină somnul. Acestea emit o lumină albastră ce va împiedica organismul să producă melatonină. Consecința va fi că vei adormi mai greu. De aceea este important să nu folosești astfel de dispozitive înainte de a te pune la somn și sigur vei reuși să adormi mai rapid.

Creează condiții optime de somn

Dacă este prea cald în casă, nu vei adormi ușor iar somnul va fi dezastruos. Dacă este prea răcoare, atunci nu numai că vei adormi foarte greu, însă te vei trezi adesea din cauza frigului. Important este să îți creezi condițiile optime de somn. Specialiștii recomandă o temperatură cuprinsă între 15 și 19 grade Celsius. Ai putea încerca să reduci și tu temperatura pe timp de noapte, iar astfel poate că vei dormi mai bine.

Evită somnul de zi

În final, dacă obișnuiești ca ziua să tragi câte un pui de somn, nu ar trebui să te aștepți ca seara să adormi prea ușor. Prin urmare, evită să dormi ziua și în acest fel vei adormi mai ușor atunci când ai reală nevoie de somn.

De asemenea, nu uita că este important să faci sport zilnic, însă nu înainte de somn.

Ține cont de toate aceste trucuri și sigur vei reuși să adormi mai ușor seara. Îți urăm somn ușor!

Related Posts