totul despre lenjeriile de pat cocolino
Articole

7 trucuri pentru a menține culorile lenjeriei de pat vii și plăcute

Nimic nu poate fi mai satisfăcător decât momentul în care cumperi o lenjerie de pat frumos colorată, care schimbă întreaga atmosferă din dormitor. De asemenea, mulți dintre noi obișnuim să ne atașăm de lenjeriile de pat, așa că ne dorim să ne folosim de ele pentru o cât mai lungă perioadă de timp.

Cu toate acestea, să păstrezi lenjeriile mereu viu colorate poate fi o provocare. Iar asta deoarece ele sunt folosite în mod intens, câteva ore bune în fiecare noapte, iar uzura își va spune cuvântul.

Mai mult decât atât, spălarea și uscarea ar putea afecta, la rândul lor, culorile vii ale lenjeriilor de pat. Și totuși, ce poți face pentru a menține lenjeriile de pat proaspete și atrăgătoare?

Am pregătit o listă cu recomandări care îți pot fi de mare ajutor. Iată care sunt acestea:

Sortează lenjeriile după culori

Este foarte important ca atunci când pui lenjeriile de pat la spălat, să le sortezi în funcție de culorile lor.

În acest fel, vei evita transferul culorilor de la o lenjerie la alta. Grupează lenjeriile după culori similare, iar astfel vei preveni transferul de culoare.

Folosește un detergent delicat

La fel de important este să folosești un detergent delicat, special conceput pentru rufele viu colorate. Cu ajutorul acestuia, vei putea menține culorile și totodată vei proteja fibrele delicate ale lenjeriei de pat, ceea ce sigur te va bucura.

Poate că va fi necesar să cauți mult un detergent potrivit pentru lenjeriile tale, însă atunci când îl vei găsi, nu vei mai renunța la el.

Dozează detergentul corect

Respectă indicațiile producătorului în ceea ce privește cantitatea de detergent necesară pentru spălarea rufelor.

Nu folosi niciodată prea mult detergent, deoarece nu vei obține lenjerii mai curate, ci doar mai multe reziduuri sau chiar culori mai puțin viu.

Folosind instrucțiunile de dozare de pe ambalajul detergentului, vei ști că nimic rău nu se va întâmpla.

Folosește temperaturi scăzute

Dacă îți dorești să previi decolorarea și să menții culorile vii, tot ce trebuie să faci este să folosești temperaturi joase atunci când speli rufele.

În acest fel, vei proteja fibrele delicate ale țesăturilor, iar astfel lenjeria ta de pat preferată se va menține vie pentru o perioadă îndelungată, ceea ce sigur te va bucura.

Oțetul alb poate face minuni

După cum poți observa, există nenumărate trucuri pe care le poți folosi pentru ca lenjeriile de pat să fie impecabile pentru o perioadă îndelungată. Un bun exemplu în acest sens implică folosirea oțetului alb pentru fixarea culorii.

Dacă vei adăuga o cană de oțet alb în compartimentul de clătire al mașinii de spălat, vei putea fixa culorile, astfel încât acestea să fie la fel de vibrante precum atunci când erau noi.

Mai mult decât atât, oțetul va fi de ajutor și pentru eliminarea reziduurilor de detergent, iar astfel vei prelungi durata de viață a mașinii de spălat. Iată cum un ingredient aparent banal poate oferi nenumărate beneficii!

Usucă lenjeriile la umbră

Este foarte important ca lenjeriile de pat să nu fie expuse direct la soare, deoarece asta ar putea cauza decolorare și deteriorarea fibrelor.

Alege uscarea la umbră sau în uscător, la temperaturi joase, astfel încât culorile să rămână vii și plăcute.

Depozitează lenjeriile de pat separat

Depozitarea lenjeriilor de pat reprezintă, de asemenea, un alt detaliu important. Prin urmare, este important să depozitezi lenjeria de pat într-un spațiu uscat și mai ales răcoros, fără a fi expuse la soare.

De asemenea, lenjeriile de pat trebuie să fie separate de alte haine, astfel încât să poți preveni deteriorarea și decolorarea.

Aplică toate aceste recomandări, iar astfel nu îți va fi dificil să păstrezi lenjeriile de pat viu colorate. Succes!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *