cum sa cureti prosoapele de bucatarie
Articole

Cum să cureți eficient prosoapele de bucătărie

Atât de esențiale pentru activitatea noastră zilnică din bucătărie, prosoapele sunt foarte expuse murdăriei. Prin urmare, adesea pare a fi imposibil să le facem să arate iar precum atunci când erau noi. Totuși, dacă și prosoapele tale de bucătărie sunt foarte murdare și te gândești să renunți la ele, îți recomandăm să nu faci asta încă! Mai întâi ar trebui să încerci următoarele recomandări despre cum să cureți eficient prosoapele de bucătărie.

Iată care sunt sfaturile noastre pentru întreținerea corectă a prosoapelor de bucătărie:

Schimbă prosoapele cât mai des

Trebuie să știi că prosoapele de bucătărie trebuie spălate mai des decât cele de baie. Acestea sunt mai predispuse murdăriei, așa că ar trebui spălate după fiecare utilizare. În acest fel nu vei permite dezvoltarea bacteriilor și totodată le vei menține mereu proaspete. Chiar dacă asta înseamnă că ar trebui să deții mai multe prosoape pentru bucătărie, nu ar trebui să uităm că sănătatea este mai importantă decât toate, așa că trebuie să evităm toate riscurile.

Folosește un detergent de calitate

Cel mai probabil că vei curăța prosoapele folosind mașina de spălat rufe. Nu e nimic greșit în asta, însă ar trebui să alegi un detergent de bună calitate. În cazul în care gradul de murdărie este foarte ridicat, atunci poți pune și puțin bicarbonat de sodiu sau chiar oțet. În acest fel puterea de curățare va fi mult îmbunătățită, iar rezultatul final sigur te va mulțumi, deoarece prosoapele tale vor arăta ca noi.

Nu spăla prosoapele de bucătărie cu alte articole

Nu îți recomandăm să amesteci prosoapele de bucătărie cu alte articole textile. Nu numai că acestea din urmă ar putea avea de suferit din cauza murdăriei din prosoape, dar totodată prosoapele ar putea fi și ele afectate. De exemplu, dacă vei spăla prosoapele de bucătărie împreună cu alte rufe din mătase sau lână, atunci s-ar  putea produce fire ce s-ar împleti în prosoape, ceea ce sigur nu îți dorești.

Folosește un ciclu scurt pentru uscare

Folosești un uscător de rufe? Ar trebui să alegi un ciclu de uscare scurt sau mediu pentru uscarea prosoapelor de bucătărie. În acest fel ai garanția că prosoapele de bucătărie nu vor fi afectate de procesul de uscare, țesătura păstrându-și caracteristicile pe care sigur le apreciezi mult.

Spală prosoapele manual

În cazul în care gradul de murdărie este foarte ridicat, atunci poți lua în calcul spălarea manuală a prosoapelor de bucătărie. Mai precis, ar trebui să folosești apă caldă și un detergent prietenos. Insistă până când murdăria va dispărea iar prosoapele de bucătărie arată așa cum ți-ai dorit. În acest fel nu numai că vei scăpa de petele dificile ci totodată poți îndepărta și mirosurile neplăcute. Lasă-le apoi să se usuce complet iar după le poți folosi din nou.

Schimbă-le atunci când este cazul

Prosoapele de bucătărie sunt mult prea uzate iar murdăria este imposibil de îndepărtat? În acest caz nu poți face prea multe. Singura opțiune pe care o poți avea în vedere este achiziționarea unor noi prosoape de bucătărie. Găsești o mulțime de modele în oferta magazinului nostru.

Pufulino.ro a pregătit o gamă variată de prosoape de bucătărie de o calitate excelentă, ce sigur va face ca timpul petrecut în bucătărie să fie mai plăcut. În oferta noastră vei găsi doar prosoape de bucătărie din bumbac, ceea ce înseamnă că sunt totodată ușor de întreținut, deci suficient de durabile pentru a te putea folosi cât mai mult timp de ele. În plus, prețurile accesibile te vor convinge că a sosit timpul să schimbi toate prosoapele de bucătărie, înlocuindu-le cu modele din oferta noastră. Comandă-le acum pentru a le putea trimite la tine cât mai curând.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *