Articole

Culori care provoacă insomnii

Discutam într-un articol anterior despre culorile care te ajută să dormi mai bine însă trebuie să știi că există și culori care provoacă insomnii. Acesta este și subiectul articolului nostru! Prin urmare, dacă te întrebi care sunt culorile pe care trebuie să le eviți pentru a obține un somn cât mai odihnitor, atunci suntem siguri că articolul nostru îți poate fi de ajutor.

Iată care sunt culorile pe care trebuie să le eviți neapărat atunci când cumperi lenjerii de pat sau când îți amenajezi dormitorul:

Albastru strident

Pentru multe persoane, albastru reprezintă culoarea preferată. Cu toate acestea, oricât de mult ai iubi această culoare, asta nu înseamnă că trebuie să o iei cu tine în dormitor.

Dacă este vorba despre albastru strident, atunci află că această nuanță poate fi un adevărat coșmar pentru somnul tău. Altfel spus, această culoare este recunoscută pentru efectul său stimulant, așa că îți va fi destul de greu să te relaxezi înainte de somn, dacă ai această culoare în jurul tău.

Verde intens

Cu toții iubim natura, așa că există suficient de multe metode de a o aduce în jurul nostru. Plantele decorative reprezintă un mod excelent! Cu toate acestea, există persoane care iubesc atât de mult natura și verdele, încât aleg să își amenajeze dormitorul în verde intens.

Indiferent că alegi această culoare pentru pereți sau pentru diferite obiecte decorative, trebuie să știi că verdele intens poate fi o adevărată provocare pentru calitatea somnului tău. Asta deoarece verdele poate oferi mai multă energie, așa că nu îți va fi prea ușor să adormi. Prin urmare, iată o altă culoare care provoacă insomnii și pe care ar trebui să o eviți neapărat.

Roșu aprins

Chiar dacă te poate ajuta să obții o atmosferă romantică în dormitor, nu este o idee prea inspirată să îți amenajezi dormitorul în nuanțe de roșu aprins. Te întrebi de ce? Răspunsul este destul de simplu: pentru că este o culoare energetică și intensă. Astfel, efectele sale pot fi destul de supărătoare pentru calitatea somnului. Mai precis, atunci când ești într-o încăpere cu nuanțe de roșu aprins, pulsul îți poate crește iar astfel acest efect nu este de dorit înainte de somn. Asta deoarece poate provoca insomnii.

După cum probabil observi deja, culorile pe care trebuie să le eviți în dormitorul tău sunt cele foarte țipătoare. Dacă dorești să scapi de insomnii și să obții un mediu care să susțină un somn de bună calitate, atunci ar trebui să stai departe de toate aceste nuanțe. În schimb, alege oricând cu încredere nuanțele calde și blânde. Acestea te vor ajuta să dormi mai bine, ceea ce sigur te va bucura.

În cazul în care ai făcut alegeri neinspirate până acum și dorești să echilibrezi culorile din dormitorul tău, avem o recomandare pe care nu trebuie să o ignori: schimbă cromatica folosind lenjerii de pat în nuanțe calde. Le poți comanda de la noi iar noi le vom livra rapid către tine, întocmai pentru a te putea bucura de cât mai mult confort în timpul somnului.

Related Posts