sfaturi somn odihnitor
Articole

10 sfaturi pentru un somn mai odihnitor

Fiind atât de important pentru sănătatea organismului nostru, nu puține sunt persoanele aflate în căutarea unor metode prin care pot îmbunătăți calitatea somnului.

Din fericire, nu este deloc dificil să iei anumite măsuri pentru a obține un somn odihnitor. Există o mulțime de lucruri pe care le poți face în acest sens, iar despre câteva dintre cele mai importante vom discuta și noi în rândurile următoare.

În acest articol vei găsi 10 sfaturi cu ajutorul cărora poți obține un somn mai odihnitor. Vrei și tu să dormi mai bine? Iată care sunt sfaturile pe care ar trebui să le aplici:

1. Stabilește un program de somn

Este foarte important ca organismul tău să știe când trebuie să doarmă respectiv când să se trezească. În acest sens, poate fi de mare ajutor un program regulat de somn!

Dacă vei alege să te culci și să te trezești zilnic la aceleași ore, inclusiv în weekend, atunci ritmul circadian al corpului tău va fi reglat iar astfel nu vei avea dificultăți atunci când vei încerca să adormi sau să te trezești.

2. Creează un mediu de somn confortabil

Nu vei dormi bine, atât timp cât dormitorul tău nu îți oferă suficient confort. De aceea, trebuie să depui toate eforturile necesare pentru a obține un mediu de somn cât mai confortabil.

Mai precis, asigură-te că în timpul nopții ai un dormitor întunecat, liniștit și răcoros totodată.

Perdelele opace precum și dopurile pentru urechi se pot dovedi a fi de mare ajutor atunci când îți dorești să ai parte de condiții de somn cât mai bune. De asemenea, aerisește zilnic dormitorul, iar astfel vei avea parte de un mediu mai plăcut de somn.

De asemenea, folosește o lenjerie de pat confortabilă și de calitate, pe care o poți comanda de la noi, iar astfel vei reuși să dormi mai bine.

3. Investește în condițiile de somn

Somnul tău nu este odihnitor? Poate că este de vină patul sau chiar perna. Prin urmare, ai putea lua în calcul opțiunea de a investi într-un pat confortabil și totodată poți schimba perna cu una de o mai bună calitate.

Acestea sunt detalii care pot face diferența în timpul somnului, așa că merită să le oferi atenție.

4. Setează temperatura potrivită

La fel de important este să ai o temperatură cât mai confortabilă pentru un somn odihnitor. Mai precis, așa cum spuneam în articolul scris special pe acest subiect, temperatura ideală în dormitor ar trebui să fie cuprinsă între 18 și 20 de grade. Dacă vei avea mai multe sau mai puține grade Celsius, sigur nu vei dormi prea bine.

5. Cafea doar dimineața

Dacă spre seară ai servit o cafea, considerând că vei avea parte de mai multă energie astfel, cel mai probabil că vei avea dificultăți atunci când vei încerca să adormi. Prin urmare, ar trebui să eviți cafeaua și alte stimulente seara târziu.

Toate aceste produse te vor împiedica să adormi, așa că nu ar trebui să bei cafea mai târziu de ora 16.

6. Nu mânca înainte de a te pune la somn

Așa cum nu ar trebui să bei cafea seara târziu, nici mâncarea nu este o idee bună înainte de a te pune la somn.

În cazul în care mănânci înainte de a te pune la somn, cel mai probabil că disconfortul își va face simțită prezența iar tu nu vei putea reuși să adormi prea ușor. Totuși, dacă simți nevoia de a mânca, o gustare ușoară este mai mult decât suficientă.

7. Relaxează-te

Nu vei reuși să adormi prea ușor, atât timp cât stresul face parte din viața ta. De aceea, atunci când te pui să dormi, poți încerca să aplici diferite tehnici de relaxare. Cititul reprezintă o bună idee în acest sens.

De asemenea, meditația, respirația profundă sau yoga sunt alte metode care dau roade atunci când îți propui să te relaxezi. Încearcă-le și tu! Probabil că vei reuși să te relaxezi, așa cum ți-ai propus.

8. Ține ecranele departe

Foarte multe persoane au obiceiul de a petrece timp în fața unui ecran înainte de a se pune la somn. Este un obicei foarte dăunător, deoarece toate aceste dispozitive emit lumină albastră care poate influența capacitatea producerii de melatonină, un hormon foarte important pentru somn.

Prin urmare, trebuie să eviți folosirea acestor dispozitive și vei simți imediat efectele benefice.

9. Hidratarea este esențială

Nu uita de beneficiile hidratării! Este foarte important să te hidratezi corect în timpul zilei. Cu toate acestea, înainte de a te pune la somn, evită să consumi lichide, deoarece vei simți nevoia să mergi frecvent la baie, ceea ce îți poate distruge somnul.

10. Fă suficient sport

Nu vei reuși să dormi prea bine, dacă nu ai avut activitate în timpul zilei. Prin urmare, exercițiile fizice te vor ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului, așa că trebuie să îți creezi un obicei din a face mai mult sport. Acest obicei te va ajuta să dormi mai bine, ceea ce sigur te va bucura.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante 10 lucruri pe care le poți face pentru a dormi mai bine. Aplică-le și tu!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *