Cele mai frumoase cuverturi de pat
Articole

Cele mai frumoase cuverturi de pat

Alegerea cuverturilor de pat ideale pentru dormitor poate să fie o sarcină dificilă ca urmare a numeroaselor modele existente pe piață, ce se diferențiază în funcție de imprimeu, dimensiuni, material, prețuri. În articolul de astăzi, echipa Pufulino vă prezintă un ghid complet despre alegerea cuverturii de pat ideale pentru dormitorul dumneavoastră.

Cum alegem cea mai frumoasă cuvertură de pat?

  • Ce reprezintă o cuvertură de pat?

  • Dimensiunile cuverturii în raport cu dimensiunile patului

  • Numărul de piese al cuverturilor de pat

  • Care sunt materialele din care sunt realizate cuverturile de pat bune

  • Stilul cuverturilor de pat

  • Prețul de achiziție al unei cuverturi de pat

  • Recomandări

Ce reprezintă o cuvertură de pat?

Cuvertura de pat este o piesă textilă (de obicei din bumbac, poliester sau un amestec al ambelor) care acoperă patul ca element decorativ final – adică este așezată peste cearșafuri, perne și (posibile) pături. Totuși, nu putem să negăm scopul acesteia – acela de a proteja lenjeria de pat de scurgerea anumitor lichide sau alimente direct pe lenjeria de pat, atunci când persoanele mănâncă sau beau în pat, sau de a nu permite ca hainele de zi cu zi să contamineze sau să murdărească lenjeria de pat.

De obicei, cuverturile de pat nu au căptușeală, deoarece utilizarea lor principală este ornamentală – de fapt, este un fapt obișnuit să le îndepărtați de pe pat pentru a dormi – și dacă au, este foarte ușoară. Fiind o îmbrăcăminte decorativă, este de obicei coordonată cu alte componente ale dormitorului, precum perdele sau perne, creând un set foarte armonios.

Dimensiunile cuverturii în raport cu dimensiunile patului

La fel ca și lenjeriile de pat, dimensiunile cuverturilor de pat trebuie să fie potrivite pentru dimensiunea saltelei de pat pentru a oferi acel aspect echilibrat din punct de vedere stilistic. Cuverturile de pat au dimensiuni ce pot să fie împărțite în două categorii principale: cuverturi de pat pentru 1 persoană și cuverturi de pat pentru 2 persoane.

Cuverturile de pat pentru o persoană pot să aibă o ușoară diferență în dimensiuni, deoarece paturile pentru o persoană diferă (este important dacă sunt dedicate copiilor sau adulților). Cuverturile de pat de 100 x 160 cm sunt dedicate paturilor de o singură persoană (paturilor pentru copii), pe când o cuvertură de pat de 120 x 200 cm este dedicată paturilor single (pentru adulți).

Cuverturile de pat pentru 2 persoane / cuverturi pentru pat dublu sunt ideale pentru saltele: king, double sau queen. Acestea au dimensiuni fie de 200 x 230, fie de 220 x 240 cm sau 240 x 260 cm.

Numărul de piese al cuverturilor de pat

Numărul de piese al cuverturilor de pat poate să difere în funcție de set: de la o piesă până la 5 piese. Seturile cu 1 piesă sunt compuse doar din cuvertură. Seturile de cuverturi de pat cu 3 piese sunt compuse din: 1 cuvertură și două fețe de pernă pentru pernele decorative. Seturile de cuverturi de pat din 5 piese sunt compuse din: 1 cuvertură, 2 fețe de pernă mici pentru perne decorative și 2 fețe de pernă mari pentru pernele decorative.

Care sunt materialele din care sunt realizate cuverturile de pat bune?

Cuverturile de pat pot să difere în funcție de materialele din care sunt fabricate, iar aceste materiale pot aduce un mare plus în modul în care dormitorul o să arate la final. În momentul actual, cuverturile de pat bune sunt confecționate din materiale precum: bumbac, poliester, lână, catifea, in, flanel, cașmir, mătase, microfibră. Astfel, am putea să încadrăm cuverturile de pat în trei categorii de materiale: fibre sintetice, fibre naturale și fibre mixte.

Care este cel mai bun material pentru cuverturile de pat?

În mare parte depinde doar de preferințe și de buget. Cu toate acestea, cu cât materialul este mai calitativ, cu atât aspectul dormitorul va fi mai rafinat, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să investiți o avere în cuverturi de pat când puteți să le achiziționați la un preț mult mai avantajos.

Sfat: atunci când alegeți materialul cuverturilor de pat, acesta ar trebui să se potrivească cu materialul draperiilor din dormitor.

Stilul cuverturilor de pat

Stilul cuverturilor de pat este legat de materialul din care cuverturile sunt confecționate, dar nu numai. Pe lângă materiale, stilul cuverturilor de pat este dat de culori, forme, imprimeuri și chiar și cele mai mici detalii.

Atunci când vine vorba de culori, paleta este enormă. Producătorii de cuverturi de pat din ziua de astăzi folosesc orice tip de culoare atunci când vine vorba de fundalul cuverturilor de pat și imprimeuri. Imprimeurile sunt extrem de importante deoarece dau tonul dormitorului. Spre exemplu, o cuvertură de pat cu fluturași poate duce cu gândul la libertate sau la copilărie, ceea ce poate însemna că avem de-a face cu un dormitor dedicat adolescenților, pe când o cuvertură cu inimioare duce clar cu gândul la intimitate, la iubire. Imprimeurile de pat ar trebui să fie alese în funcție de atmosfera pe care doriți să o regăsiți în dormitor sau de un aspect care vă calmează, relaxează. Desigur, puteți să optați și pentru cuverturi de pat monocrome atunci când vreți să mergeți pe simplitate.

Sfat: cuverturile de pat în nuanțe deschise vor oferi camerei un aspect mult la luminos și mai mare pe când cuverturile de pat în nuanțe închise vor oferi acel aspect de intimitate.

Atunci când vorbim de forme, ne referim la micile detalii care fac diferența, spre exemplu aspectul vălurit al marginilor unei cuverturi.

Prețul de achiziție al unei cuverturi de pat

Prețul de achiziție al unei cuverturi de pat poate varia drastic de la 60 de lei la mii de lei. Nu aveți nevoie să investiți o mică avere în cuverturi de pat pentru a avea un aspect elegant al dormitorului, cu toate acestea un preț excesiv de mic poate indica o calitate îndoielnică.

Recomandări

Setul de cuvertura de pat pentru două persoane PUF5040 are un imprimeu iernatic ce va oferi camerei acel aspect liniștitor și totuși foarte elegant datorită bumbacului satinat din care este fabricat. Setul este format din 3 piese: 1 cuvertură de pat 220 x 240 și două fețe de pernă 50 x 70 pentru perne decorative.

Cuvertura-de-Pat-Albastra-3-Piese-Pat-2-Persoane-120×240-Cm-PUF5040

Descoperă produsul

Setul de cuvertură de pat pentru două persoane PUF5035 deține un fundal maro cu imprimeu inspirat din forme geometrice, ceea va face ca dormitorul să aibă un aspect intim și elegant. Acest set este fabricat din bumbac satinat, ceea ce va oferi acel aspect fin și delicat dormitorului. Setul este compus din 3 piese: 1 cuvertură de pat 220 x 240 cm și două fețe de pernă 50 x 75 cm pentru perne decorative.

Cuvertura-de-Pat-Maro-3-Piese-Pat-2-Persoane-120×240-Cm-PUF5035

Descoperă produsul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *