perna pentru dormit
Articole

Cum alegi cea mai buna perna pentru dormit?

Cu toții dormim diferit și cu toții avem nevoi diferite, de aceea rezultă că este posibil să avem nevoie de diferite tipuri de perne pentru a ne oferi cel mai bun somn.

Dacă nu sunteți sigur ce fel de pernă este potrivită pentru dvs., urmați acești pași simpli de la experții noștri:

———————————————————————————-

Pasul 1: Recunoaște-ți poziția preferată de somn

———————————————————————————-

Cei mai mulți dintre noi avem o poziție de somn pe care o adoptăm și o menținem de obicei pe parcursul nopții. Poate că nu vă dați seama, dar poziția în care vă place să dormiți în mare măsură dictează tipul de pernă pe care ar trebui să dormiți din punct de vedere al grosimii și fermității.

Știți în ce poziție dormiți de obicei?

Dacă nu sunteți sigur, petreceți câteva nopți cu atenție și luați notițe despre poziția în care adormiți și despre poziția în care vă treziți. Dacă în mare parte este aceeași poziție mai multe nopți la rând, veți ști că aceasta este poziția în care dormiți în cea mai mare parte a timpului. Dacă este întotdeauna diferită, este în regulă; există și un tip de pernă pentru dvs. Iată cele patru poziții principale de dormit și cele mai bune tipuri de perne în funcție de acestea:

  • Dormitul pe burtă – Dacă stați întins pe burtă cu capul într-o parte, ar trebui să cauți o pernă relativ plată, moale sau chiar să nu folosiți deloc pernă. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să vă mențineți gâtul aliniat cu coloana vertebrală, pentru a evita durerea de gât și problemele de postură, iar pernele mai subțiri vă ajută să faceți acest lucru.
  • Dormitul pe spate – Dacă dormiți pe spate, ar trebui să vă orientați spre o pernă de grosime medie și fermă. Dacă perna dvs. este prea groasă, capul dvs. va fi împins înainte într-un unghi incomod, iar dacă este prea subțire și moale, capul dvs. se va scufunda prea mult înapoi spre saltea. O grosime medie trebuie să mențină gâtul și coloana vertebrală bine aliniate pentru un somn confortabil.
  • Dormitul lateral – Dacă dormiți lateral, care este una dintre cele mai obișnuite poziții, veți avea nevoie de o pernă atât groasă, cât și fermă pentru a vă sprijini gâtul și pentru a-l menține în concordanță cu coloana vertebrală. Dacă perna dvs. este prea moale, gâtul și capul se vor afla într-un unghi foarte nefiresc față de coloana vertebrală și poate duce la dureri de gât.
  • Dormitul mixt – Dacă dormiți în tot felul de poziții pe parcursul nopții, ar trebui să alegeți o pernă destul de moale și de grosime medie. Acest lucru vă va permite să rămâneți confortabil într-o varietate de poziții și oferă un mediu fericit în ceea ce privește sprijinul din toate unghiurile.

———————————————————————————-

Pasul 2: Alegeți umplutura: pene, microfibră

———————————————————————————-

După ce știți ce grosime și fermitate este potrivită pentru dvs., este timpul să analizați umpluturile. Umplutura va dicta oarecum cât de groasă și fermă este perna dvs., așa că este un pas foarte important. Iată cele patru tipuri principale de umpluturi de perne și atributele lor:

  1. Perne din microfibră sintetică

Pernele din microfibră sunt potrivite pentru cei care suferă de astm sau alergii, deoarece sunt hipoalergenice cu umpluturi de fibre goale pur sintetice. Pernele din microfibră au, de asemenea, o gamă de grosimi și niveluri de fermitate, astfel încât să găsiți o pernă care să se potrivească perfect poziției de dormit. Pernele sintetice tind, de asemenea, să fie prietenoase cu bugetul, costând mai puțin decât pernele din lână sau pene.

  1. Perne din lână sau din bumbac

O altă selecție excelentă pentru cei care suferă de alergii severe- pernele din bumbac și lână sunt rezistente la mucegai și praf și sunt în mod natural foarte moi. Pernele de lână tind să fie destul de groase și ferme, cu toate acestea, s-ar putea ca acestea să nu fie cea mai bună alegere pentru dvs. dacă dormiți pe burtă. Datorită fibrelor lor naturale, pernele cu umpluturi de lână și bumbac tind să aibă în continuare un preț mai mare decât alegerile sintetice.

  1. Perne din pene de gâscă și rață

Pernele cu pene de rață și gâscă tind să fie cele mai luxoase și, prin urmare, sunt printre cele mai scumpe de pe piață, așa că asigurați-vă că luați în calcul acest lucru. Deoarece sunt umplute cu puful rațelor și gâștelor, aceste perne sunt deseori evitate de cei care suferă de alergii la animale și de astm. Cu toate acestea, dacă nu suferiți de alergii, aceste perne naturale sunt foarte bune pentru a oferi diferite niveluri de sprijin și sunt foarte moi și respirabile.

  1. Perne din spumă de memorie

Dacă suferiți de dureri de gât sau de umăr, pernele din spumă de memorie pot fi de mare ajutor pentru a vă menține confortabil și pentru a oferi un sprijin ferm gâtului. Principalul dezavantaj al pernelor din spumă de memorie este că spuma nu este foarte respirabilă, dar nivelul de susținere le face o opțiune foarte confortabilă în special pentru cei care dorm lateral.

———————————————————————————-

Pasul 3: Protejați-vă pernele: protecție de pernă?

———————————————————————————-

După ce ați găsit grosimea, fermitatea și umplutura pernei ideale, veți dori să vă păstrați pernele bine protejate. Pentru a le menține curate și în condiții de vârf, ar trebui să folosiți protecții de perne, care vă vor ajuta să vă protejați pernele de transpirație, ulei de corp, produse pentru păr și salivă.

Puteți cumpăra protecție de perne hipoalergenică dacă suferiți de alergii sau puteți merge la o notă de lux cu ajutorul unor protecții de perne din bumbac egiptean foarte moi. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, asigurați-vă că schimbați și spălați protecția pernei în mod regulat pentru a menține totul proaspăt și igienic.

———————————————————————————-

Pasul 4: Aflați când trebuie să vă schimbați perna

———————————————————————————-

A avea perne potrivite este un lucru important, dar să știi când să le înlocuiești este la fel de important. Nu toate tipurile de perne au aceeași durată de viață și, odată ce încep să se lase, nu vor mai oferi sprijinul de care aveți nevoie sau același nivel de confort.

Deci, de unde știți dacă perna trebuie înlocuită? Un truc este să așezați pur și simplu perna pe braț. Dacă rămâne rigidă și își păstrează forma, este în continuare bună. Dacă, totuși, se apleacă pe braț, s-ar putea să fie timpul să o înlocuiți.

Dacă vă aflați în stadiul în care trebuie să vă înlocuiți pernele sau dacă v-ați dat seama că utilizați un tip de pernă greșit, Pufulino este aici pentru a vă ajuta. Căutați gama noastră de perne și găsiți potrivirea perfectă pe site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *