Articole

Cum să îți poziționezi patul în dormitor pentru un somn cât mai bun

Există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a obține un somn cât mai bun. Toate măsurile pe care le vei lua au ca scop crearea unei atmosfere confortabile și relaxante în această încăpere importantă a casei tale. Prin urmare, poziționarea patului este un aspect important! Poziționarea patului va influența nu doar aspectul estetic al camerei, ci mai ales calitatea somnului dar și propria stare de bine.

Acesta este motivul pentru care ne-am propus ca în rândurile următoare să discutăm despre poziționarea patului în dormitor pentru un somn cât mai bun.

Astfel, dacă tocmai îți amenajezi dormitorul și nu știi cum să așezi patul, sfaturile noastre sigur îți vor fi de ajutor. Iată care sunt recomandările noastre:

Orientarea patului în funcție de fereastră

Înainte de toate, trebuie să ai în vedere poziționarea patului în raport cu fereastra. Asta deoarece această alegere poate avea o importantă influență asupra luminii naturale care pătrunde în cameră.

Dacă iubești să te trezești în lumina dimineții, poți alege să poziționezi patul astfel încât lumina să cadă direct pe acesta. În cazul în care dimineața nu este cel mai plăcut moment al zilei pentru tine, atunci vei pune patul într-un loc mai puțin expus la lumină, astfel încât somnul să nu îți fie perturbat.

Distanța față de ușă

La fel de important este să orientezi patul în funcție de distanța față de ușă. În mod normal, ar trebui să așezi patul departe de ușă, deoarece această poziționare poate crea sentimentul de expunere dar și disconfort.

Poziționează patul astfel încât să ai o bună vizibilitate către ușă, fără ca acesta să fie în linie dreaptă cu aceasta. În acest fel, vei avea parte de sentimentul de siguranță, pentru a putea beneficia de un somn confortabil și liniștit.

Folosirea elementelor de mobilier

Dacă dormitorul tău are dimensiuni generoase, poți avea în vedere integrarea mai multor elemente de mobilier cu ajutorul cărora să îmbunătățești poziționarea patului.

Poți folosi o comodă lângă pat, astfel încât să te bucuri de mai multă funcționalitate dar și de echilibru estetic totodată. Mai mult decât atât, asigură-te că există spațiul necesar pentru a circula în jurul patului fără probleme.

Feng Shui în dormitor

Dacă tot am vorbit despre alegerea unei lenjerii de pat ținând cont de principiile Feng Shui, ai putea ține cont de anumite reguli și atunci când așezi patul. Conform principiilor Feng Shui, patul ar trebui să fie poziționat astfel încât să existe vedere clară către ușă. De asemenea, nu trebuie să existe obstacole în calea energiei pozitive. Nu așeza patul sub ferestre sau sub grinzi, deoarece principiile Feng Shui spun că acestea pot avea o influență negativă asupra somnului și a stării de bine.

Evită zonele cu trafic intens

Dormitorul tău este o încăpere tranzitată frecvent? Indiferent care sunt motivele pentru care se întâmplă asta, este ușor de înțeles faptul că măsurile pe care le iei trebuie să fie ca atare. Mai precis, ar trebui să poziționezi patul într-un loc în care este mai puțin expus zgomotelor și mișcări constante. În acest fel, vei obține un mediu mai liniștit și totodată propice pentru odihnă.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante reguli de care trebuie să ții cont atunci când nu știi cum să poziționezi patul în dormitor. Respectă sfaturile noastre și suntem siguri că vei reuși să îți așezi patul în așa fel încât să beneficiezi de un somn cât mai odihnitor și mai liniștit. De asemenea, nu uita că este important să folosești lenjerii de pat confortabile și de calitate iar în acest sens, lenjeriile pe care noi le comercializăm reprezintă o alegere excelentă! Prin urmare, poți adăuga și tu câteva în coș.

Related Posts