lenjerii de pat din bumbac
Articole

De ce sa alegi lenjerii de pat din bumbac?

Bumbacul este cea mai populară fibră din industria textilă de secole recunoscută ca o fibră textilă moale, pufoasă și catifelată. Aceasta este folosită cu precădere în multe industrii textile, inclusiv in industria lenjeriilor de pat, cea despre care o să discutăm și în acest articol.

Atenție!: Trebuie ținut cont de faptul că nu toate fibrele textile din bumbac sunt egale. Ceea ce distinge cu adevărat bumbacul de înaltă calitate este lungimea fibrei. Lenjeriile de pat din bumbac care au în componența lor fibre textile lungi de bumbac asigură un așternut mai moale și mai puternic.

Lenjeria de pat este cea care poate face diferența dintre un somn odihnitor și un somn angoasant, iar specialiștii recomandă ca lenjeria de pat să fie confecționată din bumbac natural: „Bumbacul este țesătura care oferă corpului uman protecția necesară de care are nevoie pe timp de seară, mult mai bine decât oricare altă țesătură.”

Iată șase motive oferite de către specialiști pentru care bumbacul este cea mai bună țesătură pentru lenjeriile de pat:

# 1 – Moale și confortabil

Moale este o caracteristică inerentă a bumbacului și poate cea mai cunoscută calitate a acestuia. Dar vă oferă, de asemenea, confort crescut deoarece ajută la reglarea temperaturii corpului în timp ce dormiți, oferind respirabilitate la căldura verii și izolare în nopțile reci de iarnă.

# 2 – Absoarbe transpirația

Cu toții transpirăm în timpul nopții, este un proces normal al corpului prin care acesta își reglează temperatura. Fibrele de bumbac pot absorbi până la 1/5 din greutatea lor înainte ca bumbacul să se simtă umed. Bumbacul absoarbe umiditatea corpului care se evaporă în aerul din jur. Acest lucru vă ajută corpul să rămână la o temperatură ideală și să se usuce toată noaptea, ceea ce duce la un somn neîntrerupt și odihnitor.

# 3 – Hipoalergenic

100% bumbac ajută la rezistența împotriva alergenilor deoarece este o fibră naturală hipoalergenică. Fibrele sintetice, prin contrast, pot irita pielea sensibilă din cauza substanțelor chimice și proceselor utilizate la fabricarea lor, de aceea este foarte important ca lenjeria de pat a celor mici în special să fie confecționată. din 100% bumbac.

# 4 – Versatil

După recoltarea bumbacului, acesta este transformat în fir și țesut sub diferite forme textile, inclusiv sateen, percale, flanelă și twill. Aceste tehnici diferite de țesut determină caracteristicile țesăturii. Sateen este mătăsos și neted, în timp ce percale este neted și proaspăt.

# 5 – Puternic și durabil

Bumbacul cu fibre lungi nu se uzează, încrețește, decolorează sau rupe ca majoritatea țesăturilor, calități esențiale pentru lenjeria de pat pe care o folosiți în fiecare zi. Lenjeriile de pat din bumbac cu fibre lungi prezintă o longevitate de două ori mai mare decât alternativele sintetice.

# 6 – Îngrijire ușoară

Lenjeria de bumbac 100% poate fi spălată și uscată într-o mașină de spălat rufe cu uscător obișnuită. Îngrijirea corectă poate extinde longevitatea și moliciunea țesăturii. Urmați întotdeauna instrucțiunile de spălare și evitați să spălați sau să călcați lenjeriile din bumbac la temperatura crescută.

Acestea sunt caracteristicile principale și cele mai importante ale bumbacului care vă vor oferi un somn odihnitor și de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *