Prosoape de calitate Pufulino
Articole

Prosoape de calitate: cum le alegi pe cele potrivite pentru tine?

Prosoapele reprezintă unul dintre materialele textile pe care le folosim zilnic după ce ne spălăm pe față, pe mâini sau pe întregul corp, ajutându-ne să menținem o igienă corectă și sănătoasă. Dat fiind rolul lor practic, alegerea prosoapelor ar trebui făcută cu accent pe calitate. Chiar dacă există o mulțime de aspecte pe care le poți avea în vedere atunci când îți achiziționezi prosoape, calitatea ar trebui să reprezinte detaliul care să te preocupe cel mai mult.

În acest articol te vom ghida cu sfaturi și recomandări ce te vor ajuta să faci cea mai bună alegere atunci când îți cumperi noi prosoape.

Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi prosoape?

O mulțime de magazine te vor întâmpina cu o foarte bogată ofertă de prosoape, iar astfel alegerea prosoapelor ideale îți poate provoca palpitații. Ei bine, nu trebuie să lași palpitațiile să te copleșească, ci dimpotrivă. Analizează prosoapele pe care dorești să le achiziționezi în cele mai mici detalii, pentru a putea face o alegere de care să fii cât mai mulțumit. În acest sens, ar trebui să ai în vedere câteva criterii importante:

Material

La fel precum majoritatea articolelor textile, prosoapele pot fi realizate din diferite materiale mai mult sau mai puțin calitative. Dacă îți dorești să îți cumperi prosoape de calitate superioară, ar trebui cu siguranță să le alegi pe acelea din bumbac. Este un material foarte prietenos cu pielea, plăcut la atingere și totodată eficient în ceea ce privește capacitatea de absorbție.

Iată care sunt opțiunile pe care ar trebui să le ai în vedere:

  • Bumbac egiptean – este cel mai bun bumbac și totodată cel mai bun material din care un prosop poate fi realizat. Firele de bumbac egiptean sunt lungi și au o capacitate de absorbție excelentă. Inspiră luxul și totodată au o rezistență foarte generoasă;
  • Bumbac organic – poți avea în vedere prosoapele realizate din bumbac organic atunci când îți dorești să eviți alergiile cauzate de diferitele pesticide și substanțele cu rol de fertilizare folosite în culturile de bumbac obișnuit. Prosoapele din bumbac organic reprezintă alegerea ideală pentru persoanele cu o piele sensibilă;
  • Bambus – în comerț vei găsi prosoape 100% din bambus dar și prosoape din bambus amestecat cu alte materiale, precum bumbacul. Acestea sunt foarte plăcute, rezistențe și totodată sunt recomandate persoanelor sensibile. Acestea au proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, precum și o capacitate foarte bună de absorbție;
  • Bumbac turcesc – o altă alegere ce nu te va dezamăgi din punct de vedere al calității este bumbacul turcesc. Prosoapele din bumbac turcesc se aseamănă cu cele din bumbac egiptean, fiind foarte moi și rezistente. De asemenea, capacitatea de absorbție este foarte bună;
  • Microfibră – prosoapele din microfibră pot reprezenta și ele o opțiune interesantă. Chiar dacă nu sunt la fel de moi precum prosoapele din bumbac, acestea se usucă rapid, sunt ușor de depozitat și reprezintă o opțiune excelentă atunci când pleci în vacanță, de exemplu.

Dimensiuni

Apoi, va trebui să ai în vedere dimensiunile prosoapelor achiziționate. Acest detaliu îl vei stabili în funcție de scopul utilizării lor, deoarece prosoapele au dimensiuni diferite în funcție de modul în care vor fi folosite. Va trebui să îți cumperi prosoape pentru față, pentru mâini, pentru păr precum și pentru corp. Iar dimensiunile lor pot fi de la 20 x 30 cm până la 90 x 150 cm sau chiar mai mult.

Design

Prosoapele nu au numai rol practic, ci totodată pot fi și un element de decor în baie, atât timp cât alegi cu grijă culorile și designul lor. Poți oferi acestei camere un plus de personalitate alegând prosoape care să se integreze în decorul ales pentru amenajarea băii. De asemenea, atunci când culorile îți lipsesc cu desăvârșire din baie, îi poți oferi o pată de culoare cu ajutorul prosoapelor. Astfel, acesta reprezintă un alt aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când îți achiziționezi prosoape.

Modul de confecționare

Un alt detaliu care ar trebui să te preocupe este și modul de confecționare al prosoapelor. Iar dacă îți propui să te bucuri cât mai mult timp de prosoapele achiziționate, iar ele să fie la fel de plăcute precum în prima zi de la achiziție, atunci ar trebui să îți cumperi prosoape cu fire de bumbac răsucite. Un bumbac de calitate folosit prin răsucire pentru realizarea prosoapelor va garanta o rezistență superioară.

De asemenea, pieptănarea bumbacului înainte de a fi folosit pentru confecționarea prosoapelor îndepărtează fibrele scurte și inegale, iar astfel prosopul obținut prezintă o mai bună rezistență precum și proprietăți încântătoare. Va absorbi mai ușor umezeala, va fi moale și totodată nu își va pierde proprietățile după spălare.

Densitate

Rezistența prosoapelor este garantată nu numai de materialul folosit, ci și de densitatea lui. Astfel, acesta reprezintă un alt detaliu pe care ar trebui să îl ai în vedere. Densitatea prosoapelor se măsoară în grame pe metru pătrat și poate avea valori cuprinse între 300 și 900.

Densitatea prosopului ideal o vei alege ținând cont de modul în care acesta va fi folosit. De exemplu, în bucătărie vei folosi prosoape subțiri, cu o densitate de 300-400.

La plajă vei lua cu tine neapărat un prosop cu densitate cuprinsă între 400 și 600 grame pe metru pătrat, în timp ce în baie ar trebui să ai numai prosoape cu densitate mai mare de 700 de grame. Acestea absorb foarte bine apa și, chiar dacă se usucă mai greu, au o calitate net superioară.

Preț

Prețul poate fi la rândul său un criteriu foarte important de alegere a prosoapelor. Cel mai adesea, prețul reflectă calitatea. Astfel, poți merge la sigur alegând să cumperi prosoape scumpe, care vor avea automat o calitate superioară. În schimb, dacă te vei zgârci și îți vei cumpăra cele mai ieftine prosoape, atunci cu siguranță este foarte probabil să fii dezamăgit de calitatea lor.

Acestea sunt așadar principalele aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți achiziționezi prosoape și îți dorești să prezinte o calitate cât mai atrăgătoare. Ține cont de toate aceste aspecte și sigur vei face o alegere pe care nu o vei regreta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *