perne dormitor
Articole

Câte perne să folosești în dormitor?

Ori de câte ori vorbim despre numărul de perne de care avem nevoie în dormitor, apar adesea diferite dileme. Sunt persoane care se mulțumesc cu o singură pernă de bună calitate, dar și voci care spun că au nevoie de mai multe perne de diferite forme și dimensiuni. Argumentele celor din urmă sunt simple. Ei spun că astfel obțin un mediu mai practic dar și mai atrăgător. Dar de câte perne avem nevoie, în mod real, în dormitor? Dacă și tu te întrebi asta, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Înainte de toate, ar trebui să precizăm că nu există un număr optim de perne pentru pat, deoarece sunt foarte multe alte detalii de care trebuie să ții cont. De exemplu, dimensiunile patului reprezintă un prim detaliu. Dar la fel de importante sunt și necesitățile sau preferințele pe care le ai. Cu toate acestea, îți oferim o mână de ajutor pentru a stabili mai ușor numărul de perne de care ai nevoie în dormitor, astfel încât să te poți bucura de cât mai mult confort.

Tipuri de perne pentru dormitor

Pentru început, ar trebui să vorbim despre tipurile de perne pe care le poți folosi în dormitor. Avem mai multe opțiuni, precum pernele pentru dormit, pernele decorative dar nu sunt de ignorat nici pernele de accent.

Este de la sine înțeles faptul că pernele pentru dormit sunt cele mai importante. Folosești, cel mai probabil, astfel de perne deja. Pot avea diferite tipuri de umplutură, precum pene, fulgi, spumă de memorie sau alte materiale sintetice. Formele pot fi pătrate, dreptunghiulare și totodată husele sunt detașabile, întocmai pentru a putea fi asortate mai ușor cu lenjeria de pat. De regulă, atunci când cumperi o lenjerie de pat, vei primi și astfel de huse, cunoscute și cu numele de fețe de pernă. Totuși, mai există și huse de protecție pe care le poți folosi în mod suplimentar, pentru a proteja mai bine pernele pentru dormit.

În ceea ce privește pernele decorative, acestea sunt foarte utile atunci când pur și simplu îți dorești câteva momente de relaxare. Fie că urmărești un film sau citești o carte, o pernă decorativă se dovedește a fi de mare ajutor. Pernele decorative sunt, de regulă, pătrate și au dimensiuni fie de 60 x 60, fie de 66 x 66. Au un rol estetic, așa că pot fi învelite cu huse decorative atrăgătoare, cu ajutorul cărora pot fi asortate mai ușor cu pătura sau cuvertura.

Pernele decorative pot fi folosite pentru a obține mai mult confort dacă nu ai un pat cu tăblie, așezându-le între spate și perete.

Mai există și așa zisele perne de accent. Rolul lor este acela de a oferi mai multă personalitate dormitorului. Pot fi schimbate în funcție de sezon, având diferite tematici. Drept urmare, dacă simți că dormitorului tău îi lipsește personalitatea sau pur și simplu vrei o pată de culoare, atunci ar trebui să alegi pernele de accent.

De câte perne ai nevoie în dormitor?

Să răspundem totuși și la întrebarea care te-a adus, cel mai probabil, la acest articol. Ei bine, pentru un pat de o singură persoană, nu ai nevoie de mai mult de una sau două perne. În schimb, dacă patul este unul de dimensiuni mari, poți folosi de la două la patru perne pentru dormit.

Sunt suficiente două sau trei perne decorative la un pat de o persoană, iar dacă patul este mai mare atunci poți folosi de la două la patru perne decorative.

Cât despre pernele de accent, un pat de o persoană poate găzdui cel mult două perne de acest tip, în timp ce pentru un pat mai mare pot fi folosite trei perne de accent.

Cum pot fi aranjate pernele pe pat?

Fiecare persoană are propriul mod de a aranja pernele pe pat. De regulă, acestea pot fi așezate în mod formal, casual sau doar după propriul plac. Totuși, cel mai simplu mod de a le așeza într-un mod plăcut ar fi să așezi mai întâi pernele pentru dormit, apoi pernele decorative iar în final pernele de accent. În acest fel, vei obține un aspect foarte îngrijit și organizat al patului, ceea ce sigur îți va oferi multă satisfacție.

Acestea fiind prezentate, sperăm că articolul nostru ți-a oferit răspunsul la întrebarea câte perne să folosesc în dormitor? Iar dacă îți dorești achiziționarea unor perne de bună calitate, poți verifica oferta magazinului nostru.

Related Posts