Articole

Cum să alegi husele de canapea

Husele de canapea reprezintă o soluție grozavă atunci când aspectul canapelei tale nu îți mai place, când dorești o schimbare sau pur și simplu vrei să îți protejezi obiectul de mobilier recent achiziționat. Folosind o husă de canapea, întregul decor poate căpăta o nouă notă de design, iar acest lucru este minunat.

Obiceiul folosirii huselor de canapea există de foarte mult timp, așa că nu reprezintă deloc o noutate. Până nu demult, husele pentru canapea erau realizate din bumbac, din pânză sau chiar din lână, materiale ce își propuneau să imite în cele mai mici detalii tapițeria. Canapelele erau descoperite de huse doar atunci când veneau musafiri, iar în restul timpul erau protejate.

Odată cu trecerea timpului, husele pentru canapele au devenit tot mai atrăgătoare, fiind personalizate cu volane sau borduri. Mai mult decât atât, oamenii foloseau huse diferite în funcție de sezon.

Este ușor de înțeles utilitatea unei huse de canapea, dar cum achiziționezi un astfel de articol textil? Ei bine, nu este ușor, iar de aceea am decis să îți oferim câteva recomandări în acest sens. Dacă și tu te întrebi cum să alegi husele de canapea, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Indiferent de motivele pentru care îți propui achiziționarea unei huse de canapea, ar trebui să ții neapărat cont de următoarele sfaturi:

Cum să alegi o husă de canapea în funcție de stil

Stilul este un prim criteriu de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi huse pentru canapea. Poți arunca o privire și în oferta magazinului nostru, pentru a te decide asupra stilului pe care husa pentru canapea dorită ar trebui să îl aibă.

Vei găsi modele ce se mulează perfect pe suprafața canapelei, precum și modele mai lejere, ce nu acoperă în întregime canapeaua. Sunt și modele care pot fi ajustate folosind diferite sisteme de prindere, în timp ce anumite huse pentru canapea au un elastic pe margini, pentru o fixare mai ușoară.

Husele de canapea sunt ieftine, așa că poți lăsa frâu liber imaginației pentru a alege diferite modele cu ajutorul cărora să obții un nou decor în încăpere. Alege o husă cu model floral, sau poți opta pentru un model simplu, dar elegant.

Totuși, îți recomandăm să alegi o husă ce poate fi pusă și scoasă cu ușurință, astfel încât să nu fie necesar să depui prea mult efort. Șireturile, fermoarele sau chiar benzile velcro sunt sisteme de fixare ce pot fi utilizate cu ușurință, așa că ar trebui să le ai și tu în vedere numaidecât.

Ce material ar trebui să aibă husa de canapea?

Materialul este un alt criteriu pe care ar trebui să îl folosești pentru alegerea husei de canapea. Sfatul nostru este simplu: alege un material de calitate, rezistent și mai ales ce poate fi curățat la mașina de spălat rufe.

Bumbacul reprezintă o alegere grozavă, deoarece arată bine, este confortabil și totodată suficient de rezistent cât să te poți folosi de husa achiziționată o perioadă îndelungată de timp. De asemenea, dacă vei arunca o privire peste oferta de huse pentru canapea atunci vei observa că avem și modele din microfibră. Este un material accesibil din punct de vedere al costurilor, atrăgător și confortabil. Drept urmare, ai putea avea în vedere și această opțiune.

Husele de pat din bumbac 100% reprezintă însă alegerea asupra căreia insistăm, iar asta deoarece calitatea lor este la un alt nivel.

Ce culoare ar trebui să aibă husa pentru canapea

În final, ai mai putea ține cont și de culoarea husei pentru canapea. Opțiunile sunt foarte variate, iar de acest lucru te poți convinge verificând oferta site-ului nostru. Nu există o alegere ideală din acest punct de vedere, iar asta deoarece intervin preferințele fiecărei persoane în parte. Cu toate acestea, ține cont că husa pentru canapea are un potențial imens în ceea ce privește redecorarea unei încăperi, așa că poți alege culori îndrăznețe cu ajutorul cărora să obții schimbarea de decor mult dorită.

Când alegi culoarea husei pentru canapea, ar trebui să ții cont și de stilul în care a fost amenajată încăperea în care se află canapeaua, astfel încât aceasta să se încadreze cu ușurință în decor.

Ține cont de aceste recomandări și intră pe site-ul nostru, în categoria de huse pentru canapea. În acest fel, vei putea face alegerea ideală pentru tine, care să te răsplătească apoi cu cât mai multă satisfacție.