citit inainte de somn
Articole

Este bine să citești înainte de somn?

Majoritatea persoanelor au un obicei anume sau chiar o rutină pe care o respectă cu strictețe ori de câte ori se pun în pat să doarmă. Cele mai multe persoane aleg ca înainte de somn să se uite la televizor, alte persoane stau pe telefon dar sunt și persoane care lasă tehnologia deoparte, iar înainte de a adormi preferă să citească. Dacă în cazul primelor două activități putem spune fără rețineri că nu sunt benefice, în cazul cititului înainte de somn există încă foarte multe dileme. Pentru că multe persoane se întreabă dacă este bine să citești înainte de somn, sau nu, am decis ca în rândurile următoare să dezbatem puțin acest subiect.

Nu te mai ținem în suspans și îți spunem de la bun început faptul că indiferent când ar fi practicat el, cititul este foarte benefic pentru organismul nostru. Drept urmare, cititul înainte de somn este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua pentru buna ta dezvoltare.

Iar dacă nu ai destule motive pentru a citi mereu înainte de a te pune la somn, am ales ca în acest articol să îți oferim mai multe motive pentru care nu ar trebui să renunți vreodată la acest obicei.  Uite care sunt beneficiile cititului:

Oferă odihnă ochilor

Ai putea crede că cititul îți obosește ochii, dar află că efectul este cu totul altul. Mai exact, cititul oferă odihnă ochilor, iar asta deoarece nu îi vei expune unui ecran obositor, așa cum faci cel mai probabil pe tot parcursul zilei. Astfel, dacă vrei ca ochii tăi să se bucure de puțină odihnă, citește o carte! Sigur se vor bucura de gestul tău.

Calitatea somnului va fi mult îmbunătățită

Nu de puține ori am vorbit pe blogul Pufulino despre importanța unui somn odihnitor și de foarte bună calitate. Drept urmare, trebui să iei toate măsurile necesare obținerii unui somn cât mai bun. Află că cititul te poate ajuta să îmbunătățești calitatea somnului. Asta deoarece te va ajuta să scapi de stres, să uiți de gânduri și, per total, să evadezi într-o cu totul altă lume. În acest fel sigur vei adormi mai ușor, iar odată ce vei reuși să adormi, somnul va fi mai bun.

Te ajută să fii mai creativ

Simți că nu ești o persoană foarte creativă, dar ți-ai dori să schimbi asta? Ei bine, avem o recomandare pentru tine: citește mai mult. Cititul te va ajuta să fii o persoană creativă, așa că îți vei îndeplini obiectivul cu un efort minim.

Apropo, se spune că majoritatea oamenilor de succes obișnuiesc să citească, așa că iată un motiv în plus pentru a face și tu asta.

Favorizează concentrarea

Simți că nu te poți concentra prea bine atunci când ai ceva de făcut? Poate că ar trebui să îți antrenezi mai mult capacitatea de concentrare. Iar acest lucru îl poți face foarte ușor folosindu-te de cărți. Citind zilnic, concentrarea ta va fi cu mult îmbunătățită, așa că sigur vei observa imediat îmbunătățiri în ceea ce privește capacitatea de concentrare.

Obții o memorie mai bună

În final, dacă mai ai nevoie de încă un motiv pentru a citi mai des, atunci află că această activitate are capacitatea de a-ți îmbunătăți memoria. Drept urmare, ai un motiv în plus pentru a lua o carte cu tine ori de câte ori te pui la somn, astfel încât să citești câteva pagini înainte de a te culca.

Acestea fiind spuse, concluzia nu poate fi alta decât faptul că cititul este o activitate foarte benefică iar aceasta poate îmbunătăți chiar și calitatea somnului. Astfel, dacă simți nevoia de a-ți îmbunătăți somnul, atunci poți investi în achiziționarea unor lenjerii de bună calitate dar și a câtorva cărți pe care să le răsfoiești înainte de a te pune la somn.

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *