Articole

Nu dormi bine? Iată 5 remedii pentru somnul de proastă calitate

Problemele cu somnul reprezintă o mare provocare pentru multe persoane. Un somn de proastă calitate va compromite calitatea vieții, iar de aceea trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Odihna este esențială pentru o viață sănătoasă, lipsită de probleme și mai ales fericită așa că în acest articol ne propunem să îți prezentăm mai multe remedii care te ajută să îmbunătățești calitatea somnului. Dacă faci parte din categoria oamenilor care au probleme cu somnul și cauți soluții pentru a le rezolva, suntem siguri că articolul nostru îți poate fi de mare ajutor. Iată care sunt recomandările noastre:

Stabilește o rutină de somn

Rutina poate fi de mare ajutor atunci când îți dorești să obții un somn de o calitate mai bună. De aceea, este important să creezi o rutină de culcare. Mai precis, gândește-te la un program de somn pe care să îl respecți cu strictețe.

Având un program bine stabilit, cu ore fixe pentru culcare și trezire, organismul tău va ști când sosește timpul să doarmă. Este important să respecți acest regulament chiar și în zilele de weekend sau când ești în vacanță.

Un ciclu de somn respectat cu strictețe te va ajuta să fii mai odihnit și să te bucuri de mai multă energie pe timpul zilei, iar acest sentiment este minunat.

Creează un mediu de somn confortabil

Este foarte important să ai parte de un mediu cât mai confortabil, pentru a obține somnul odihnitor pe care ți-l dorești. Patul trebuie să fie cât mai confortabil, asigură-te că dormitorul este întunecat, că ai parte de liniște și mai ales de răcoare, iar astfel sigur vei dormi mai bine.

De asemenea, o lenjerie de pat de bună calitate va fi și ea foarte utilă pentru a scăpa de somnul prost. Îți recomandăm să alegi lenjeriile din bumbac organic sau din satin. Folosind o astfel de lenjerie de pat, vei evita transpirația, vei beneficia de confort termic și totodată alergiile vor sta departe de tine.

Ține telefonul departe

Dispozitivele electronice îți pot distruge și ele somnul, așa că nu ar trebui să le folosești înainte de a te culca. Limitează cât mai mult utilizarea dispozitivelor care emit lumină albastră. Aceasta poate afecta producția de melatonină, hormonul responsabil pentru somnul tău.

Specialiștii ne recomandă să nu folosim aceste dispozitive cu cel puțin o oră înainte de somn. La fel îți recomandăm și noi ție!

Cu cât vei folosi dispozitivele electronice mai puțin înainte de a te pune la somn, cu atât mai bine vei dormi.

Relaxează-te și vei dormi mai bine

Stresul este principalul factor care distruge calitatea somnului așa că puțină relaxare este mereu benefică. Înainte de a te pune la somn, alege să faci câteva activități relaxante, iar astfel suntem siguri că vei reuși să dormi mai bine. Citește, meditează sau chiar poți face yoga pentru a obține liniște și relaxare.

Poți pune puțină muzică pe fundal iar astfel vei obține o atmosferă relaxantă ce va contribui la îmbunătățirea calității somnului.

Scapă de sedentarism

Dacă nu faci suficientă mișcare și ești sedentar, este imposibil să obții un somn bun. De aceea, ar trebui să scapi de sedentarism. Fă sport în fiecare zi, iar astfel vei vedea că vei dormi mult mai bine și te vei trezi mai odihnit.

Cu toate acestea, nu face sport seara, înainte de a te pun la somn. Asta deoarece somnul va întârzia să apară, ceea ce probabil că nu îți dorești.

Cumpără din oferta Pufulino.ro o lenjerie de bună calitate, amenajează un dormitor care să îți ofere un somn cât mai bun, fă sport, renunță la folosirea telefonului înainte de somn, optează pentru o alimentație sănătoasă și în acest fel vei scăpa de somnul prost, suntem siguri.

 

Related Posts