cuverturi pentru copii
Articole

Cum poți îmbunătăți somnul copilului tău

Somnul are o importanță deosebită pentru un organism sănătos și o bună calitate a vieții, iar pentru cei mici acesta este chiar și mai important! Putem spune chiar că un somn adecvat și odihnitor este esențial pentru o dezvoltare sănătoasă.

Este foarte important să faci totul pentru a oferi copilului tău un somn de bună calitate, iar asta deoarece în acest fel va avea parte de o creștere frumoasă, așa cum sigur dorești să îi oferi.

Cu toate acestea, poate fi o reală provocare să oferi copilului tău un somn care să îi ofere o stare generală de bine. Acesta este motivul pentru care am decis ca în acest articol să îți oferim mai multe sfaturi utile cu ajutorul cărora poți îmbunătăți somnul copilului tău:

Un program de somn se va dovedi a fi de ajutor

Este important să îți obișnuiești copilul încă de mic cu un program de somn pe care să îl respecte cu strictețe. Crescând cu această rutină, nu o va privi ca pe o pedeapsă ci ca pe ceva obișnuit.

Copiii au nevoie de un număr mai mare de ore de somn, iar de aceea este important să te asiguri că acesta are parte de ele.

Oferă-i un dormitor confortabil

Este foarte important să îi oferi copilului tău un mediu propice somnului. Mai precis, acesta trebuie să beneficieze de un mediu liniștit și confortabil, condițiile esențiale pentru a obține un somn odihnitor.

Dormitorul copilului tău ar trebui să fie întunecat, să existe liniște dar și o temperatură potrivită.

Poți spori nivelul de confort folosind o lenjerie pentru copii de bună calitate, dar și o jucărie de pluș, de ce nu? Sigur se va bucura să aibă un partener de somn pe care să îl îmbrățișeze pentru a se liniști.

Gândește-te la o rutină de relaxare

Vei putea asigura mai ușor un somn odihnitor copilului tău dacă îi vei oferi acestuia relaxarea de care are nevoie pentru a adormi ușor. Prin urmare, îți recomandăm să te gândești la o rutină de relaxare înainte de culcare.

Includem aici activități precum baia de dinainte de somn, o poveste sau muzică liniștită. Nu-i permite, însă, accesul la telefon, televizor sau alte dispozitive dotate cu un ecran. Lumina acestora i-ar putea distruge somnul.

Adoptă un stil de viață sănătos

Familia ta trebuie să fie adepta unui stil de viață sănătos, astfel încât cel mic să ia exemplu de la părinți. O alimentație sănătoasă dar și sportul sunt aspecte ce nu ar trebui să lipsească din viața ta.

Oferă-i doar alimente sănătoase, determină-l să facă mișcare iar seara va adormi cu ușurință, având parte de un somn bun și odihnitor.

Cu toate acestea, oricât de mult sport ar face copilul tău, activitățile fizice ar trebui să ia sfârșit înainte de somn. Iar asta deoarece somnul va întârzia să apară în cazul care copilul tău va fi în continuare activ.

Aplică și tu sfaturile oferite în rândurile de mai sus și vei reuși, suntem siguri, să obții un somn bun pentru copilul tău, care să îi garanteze o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. Nu uita de importanța folosirii unei lenjerii de pat de bună calitate, realizată din materiale naturale și sigure. Găsești astfel de lenjerii în oferta magazinului nostru, așa că ar trebui să le alegi fără a sta pe gânduri.

Related Posts