redecorare dormitor
Articole

Sfaturi pentru renovarea dormitorului

Apare un moment în viață în care ne trezim cu o bruscă dorință de schimbare de decor. Petrecând o bună parte din timp în dormitor, este de la sine înțeles faptul că la un moment dat monotonia se va instala în mod inevitabil. Astfel, culoarea care te-a bucurat atât de mult atunci când ai aplicat-o pe pereți, acum te plictisește, iar întreaga atmosferă din dormitor ți se pare mai urâtă ca niciodată. Odată cu această monotonie se va instala și frustrarea, o dispoziție proastă și chiar o stare de oboseală mereu prezentă.

Nu mai încape îndoială că în astfel de cazuri ar trebui să faci o schimbare, pentru a te bucura iar de timpul petrecut în dormitor. Totuși, dacă nu ai un buget foarte generos și nu ți-ai dori să faci prea mult deranj pentru reamenajarea dormitorului tău, atunci este clar că ai ajuns la locul potrivit. De ce spunem asta? Pentru că în rândurile următoare îți oferim mai multe sfaturi practice pentru renovarea dormitorului. Pune-le în practică și vei obține efectul dorit.

Folosește o nouă culoare pentru pereți și tavan

Înainte de toate, ai putea lua în calcul schimbarea atmosferei din dormitor, folosind o nouă culoare pentru pereți și tavan. Este de departe cel mai eficient mod de a împrospăta aspectul unei camere și totodată nu este deloc costisitor să faci asta. Te poți ocupa singur de toată această lucrare, așa că nu îți mai rămâne decât să te decizi asupra nuanței pe care să o folosești în dormitor.

Totuși, dacă ai un dormitor de mici dimensiuni, ai putea avea în vedere văruirea lui în alb. În acest fel lumina va fi mai ușor reflectată, iar astfel dormitorul va părea mai spațios. De asemenea, vei găsi diferite nuanțe de alb, dacă nu îți dorești ca dormitorul tău să arate într-un mod prea clasic. Iar dacă nu te încântă ideea de a da cu var în dormitor, atunci ai putea lua în calcul folosirea tapetului.

Vei găsi o mulțime de modele de tapet în comerț, așa că nu îți rămâne decât să te decizi asupra unui mode anume.

Folosește o nouă tăblie pentru pat

Să schimbi patul poate fi destul de costisitor, așa că poți încerca un truc ce te-ar putea să obții efectul mult dorit. Mai exact, ai putea schimba tăblia patului iar în acest fel vei reuși să obții un nou vibe în dormitor.

Alege o culoare îndrăzneață, astfel încât schimbarea să fie cât mai ușor de remarcat. Ori, dacă vrei o schimbare care să ofere un plus de eleganță dormitorului tău, ai putea alege o tăblie cu tapițerie, iar astfel vei obține un decor clasic. Lemnul este o alegere grozavă pentru un design rustic.

Schimbă aspectul patului

Nu îți mai place cum arată patul tău? Ai putea încerca o redecorare. Ce poți face? Cumpără o nouă lenjerie de pat, o cuvertură nouă și, de ce nu, noi perne decorative. Totuși, nu uita să pui cât mai mult accent pe calitate. Alege țesăturile din bumbac, acestea oferindu-ți atât de necesarul confort în timpul somnului. De asemenea, țesăturile din bumbac sunt mai rezistente și își păstrează aspectul atrăgător pentru o perioadă mai îndelungată de timp

La fel de mult te-ar putea ajuta și schimbarea covorului, a perdelelor sau a draperiilor din dormitor.

Varietatea mare de modele de lenjerii, cuverturi și de perne decorative îți va permite să faci alegerile care să-ți garanteze satisfacția mult căutată.

Asigură-te că ai o sursă de iluminat eficientă

Te poți gândi că dormitorul este o încăpere care îți oferă odihnă și relaxare, așa că nu e neapărat necesară o sursă de iluminat eficientă. Chiar dacă intimitatea este mai mult decât necesară în dormitor, tot vei avea nevoie de o sursă de iluminare adecvată, pentru activități precum cititul. De asemenea, ziua poți lăsa frâu liber luminii naturale să intre în dormitor, deoarece astfel te vei putea bucura de un dormitor foarte primitor și plăcut.

În final, ai mai putea lua în calcul și folosirea unor tablouri sau a altor decorațiuni, iar astfel obiectivul tău de a redecora dormitorul și de a-i oferi o nouă personalitate va fi îndeplinit cu succes. Iar dacă ai nevoie de noi țesături cu ajutorul cărora să obții un nou decor în dormitor, atunci le poți cumpăra de pe site-ul nostru.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *