Articole

Tot ce trebuie să știi despre sforăit

Sforăitul reprezintă o problemă cu care foarte multe persoane se confruntă. Cu toate acestea, cel mai mult de suferit de pe urma acestei probleme au partenerii persoanelor care sforăie în timpul somnului.

La o primă vedere, sforăitul nu pare o problemă foarte gravă. Cu toate acestea, consecințele asupra sănătății și calității vieții pot fi destul de importante. De aceea, în rândurile următoare ne propunem să discutăm despre cauzele sforăitului și mai ales despre consecințele sale. De asemenea, din articolul nostru nu vor lipsi recomandările despre cum poate fi prevenit și tratat sforăitul.

Ce este sforăitul?

Înainte de toate, să vorbim despre ce este, mai precis, acest sforăit care distruge somnul a o mulțime de persoane. Ei bine, este vorba despre acel zgomot care apare atunci când aerul nu poate circula prea eficient prin gât. Astfel, zgomotul produs este deranjant, iar această problemă poate apărea la toate persoanele, indiferent de sex sau vârstă. De asemenea, sforăitul poate fi doar o problemă ocazională sau chiar cronică.

De ce sforăim?

Te-ai întrebat vreodată asta? Noi da! Așa că ne-am documentat pentru a afla care sunt cauzele acestei probleme, iar astfel am aflat că există mai multe cauze ce pot duce la apariția sforăitului.

Iată care sunt cele mai comune cauze care pot cauza sforăit:

  • Anatomia. În cazul unor persoane, sforăitul este inevitabil. Asta deoarece anatomia gâtului favorizează sforăitul în cazul lor, caz în care ar putea fi necesară o intervenție chirurgicală pentru remedierea problemei, ceea ce ar putea fi costisitor sau chiar imposibil de realizat.
  • Obezitatea. Una dintre cele mai comune cauze care duc la apariția sforăitului este obezitatea. În cazul în care grăsimea se depune în jurul gâtului, aerul va circula mai greu iar astfel va apărea sforăitul.
  • Alcoolul și sedativele. În cazul în care vei consuma alcool sau vei lua sedative înainte de a te pune la somn, cel mai probabil vei sforăi. Asta deoarece atât gâtul cât și limba se vor relaxa, iar astfel șansele de a sforăi vor crește în mod considerabil.
  • Poziția de somn. Cel mai adesea, sforăitul spare dacă îți schimbi poziția de somn. De exemplu, dacă vei dormi pe spate, șansele de a sforăi sunt foarte mari. Iar asta deoarece fluxul de aer va fi blocat.
  • Alergii și infecții respiratorii. Unele persoane sforăie atunci când au nasul înfundat sau atunci când întâmpină diferite infecții respiratorii sau alergii.

În cazul în care suferi de sforăit, cel mai probabil întâmpini mai multe probleme. De exemplu, calitatea somnului tău ar putea avea foarte mult de suferit. Te vei trezi mai obosit și starea de iritabilitate va fi mai mereu prezentă, ceea ce sigur nu te va bucura.

De asemenea, îți va fi destul de dificil să te concentrezi, memoria nu îți va fi grozavă și totodată ar putea apărea tensiunile în relația ta, pe care probabil că nu ți le dorești.

Cum să scapi de sforăit

În final, subiectul care probabil că te preocupă cel mai mult: cum să scapi de sforăit? Din fericire, există multe soluții la care poți apela. Avem și noi câteva recomandări cu ajutorul cărora ai putea scăpa de sforăit.

Schimbă-ți stilul de viață

De departe cea mai eficientă măsură pe care o poți lua pentru a elimina sforăitul implică schimbarea stilului de viață.

Mănâncă sănătos, fă sport și evită alcoolul. În acest fel, cel mai probabil că nu vei mai sforăi la fel de des. De asemenea, dacă vei reuși să slăbești, sforăitul va dispărea odată cu kilogramele în plus.

Schimbă poziția de somn

Dacă te vei obișnui să dormi pe o parte, sigur vei scăpa de sforăit. Poate că îți poate fi dificil la început, așa că ai putea comanda o pernă specială care să te ajute în acest sens.

Tratament medical

În final, tratamentul medical poate fi și el o soluție. Consultă un medic și sigur vei primi sfaturi și chiar tratament pentru a scăpa de sforăit.

Acesta a fost, așadar, articolul nostru de sforăit, o problemă enervantă și supărătoare cu care multe persoane se confruntă. Sperăm că informațiile noastre îți vor fi de ajutor și mai ales că le vei putea folosi pentru a scăpa de sforăit. Prin urmare, noi îți urăm succes!

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *