alegere cearsafuri
Articole

Așa alegi cearșafurile de pat perfecte!

Ori de câte ori ajungi acasă după o zi obositoare, nimic nu e mai plăcut decât să te așezi în pat pentru câteva momente de relaxare. Patul este cel mai relaxant loc din încăperea noastră, iar de aceea trebuie amenajat pe măsură. Indiferent că te întinzi în pat să dormi, să te uiți la TV sau poate să stai la povești cu partenerul tău, ai nevoie de condiții de confort cât mai bune. De aceea, lenjeria de pat trebuie aleasă cu accent pe confort.

Pentru a beneficia de relaxare și odihnă atunci când stai în pat, trebuie să alegi o lenjerie de pat de calitate absolută! Petreci ore în șir în pat, nu numai în timpul somnului ci și atunci când vrei să te relaxezi pentru câteva clipe.

Dar cum alegi o lenjerie de pat perfectă? Despre cum se aleg cearșafurile de pat perfecte ne propunem să vorbim și noi în acest articol. Pune în practică toate aceste sfaturi și sigur vei reuși să faci o alegere satisfăcătoare.

Numărul de fire

S-ar putea să fi observat deja în descrierea unei lenjerii de pat faptul că se menționează numărul de fire. Ei bine, cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât cearșafurile sunt mai confortabile. Totuși, nu înseamnă că un număr mare de fire face ca cearșafurile să fie mai moi. Totuși, reprezintă un aspect de care să ții cont. Iar dacă vrei să mergi la sigur, alege cearșafuri din bumbac 100%, iar dacă numărul de fire este mare, cu atât mai confortabile vor fi acestea.

Bumbacurile egiptene sau bumbacurile pieptănate, dar dacă dorești o opțiune mai accesibilă, atunci ai putea opta pentru un amestec de poliester/percal, iar alegerea nu te va dezamăgi.

Țesătura

La fel de importantă este și țesătura. Multe persoane oscilează între percal și satin, întrebându-se care este cea mai bună opțiune. Ei bine, nu există superlativ în acest caz, deoarece totul ține de gust. Țesătura de tip percal este simplă, mată și răcoroasă, fiind deci o alegere grozavă pentru persoanele care transpiră mult în timpul somnului și se încălzesc repede. În schimb, satinul este moale, are un finisaj lucios și totodată cearșafurile din satin sunt călduroase. Acestea reprezintă o alegere grozavă pentru persoanele friguroase.

Cel mai bun mod de a stabili care este țesătura pe care o preferi este să atingi mai multe tipuri de țesături, pentru a descoperi care este pe placul tău.

Decide-te asupra materialelor

Materialele folosite pentru confecționarea cearșafurilor reprezintă un aspect cheie pentru o alegere reușită. Ia în considerare cearșafurile de bumbac-poplin dacă dorești ceva ușor. Poți alege, de asemenea, bumbacul 100% care este moale și respirabil, oferindu-ți confort termic indiferent de sezon. Bumbacul amestecat cu poliester are un preț rezonabil, însă nu va fi la fel de răcoritor precum bumbacul 100%.

Indiferent care este materialul pe care îl îndrăgești, alege o lenjerie de pat de înaltă calitate. În acest fel, vei avea parte de confort. În oferta magazinului nostru găsești astfel de lenjerii, așa că ar trebui să arunci o privire.

Stabilește designul

Cearșafurile nu numai că ne oferă confort, dar totodată pot schimba întregul decor din dormitor. Iar odată ce te-ai decis asupra detaliilor de bază, mai rămâne doar să acorzi atenție esteticii lenjeriei de pat. Vrei o lenjerie simplă, sau cu imprimeuri? Ei bine, această alegere o vei face ținând cont, înainte de toate, de propriile preferințe. Desigur, te va influența și stilul ales pentru amenajarea dormitorului, însă indiferent care sunt factorii după care te orientezi, aspectul reprezintă un detaliu pe care nu ar trebui să îl ignori.

Folosind toate aceste criterii, descoperă oferta magazinului nostru și alege cele mai bune cearșafuri pentru a obține mai mult confort, mai multă relaxare și mai ales un decor mai plăcut în dormitorul tău.

Related Posts