sfaturi somn copii
Articole

Cum poți îmbunătăți somnul copilului tău

Somnul copiilor este important pentru creșterea, dezvoltarea și bunăstarea lor emoțională. De aceea, în acest articol îți oferim mai multe sfaturi pentru îmbunătățirea somnului copilului tău. Aplică-le și sigur vei reveni să ne mulțumești mai târziu!

Creează o rutină de somn

O rutină de somn îți va ajuta copilul să treacă de la activitățile de zi cu zi la somn. Creează o rutină pe care să o respecți cu strictețe în fiecare seară, fie că implică o baie, spălarea dinților sau citirea unei povești. În acest fel, organismul copilului tău va ști când a venit ora de somn iar cel mic va adormi fără prea mari probleme.

Stabilește o oră pentru culcare și pentru trezire, inclusiv pentru weekend

Ceasul intern al copilului îl ajută să adoarmă și să se trezească mult mai ușor. Dacă, în schimb, îi vei permite copilului tău să doarmă mai mult în weekend, atunci îi va fi mai dificil să se trezească la ora obișnuită în timpul săptămânii. În mod similar, dacă vei lăsa copilul să stea mai târziu în weekend, atunci acestuia va adormi mai greu în timpul săptămânii. Drept urmare, un program strict de somn îi va fi de mare ajutor, chiar dacă pentru început nu va accepta cu prea multă încântare această nouă regulă.

Transformă camera copilului într-un loc relaxant și reconfortant

Adesea, trimiterea copilului în camera sa este o pedeapsă. Drept urmare, copilul va percepe somnul ca pe un lucru negativ sau ca pe o consecință a greșelilor sale. Asta înseamnă că nici somnul său nu va fi prea bun și mai ales niciodată nu va fi primit cu bucurie. În schimb, ar trebui să faci tot ce îți stă în putință pentru ca cel mic să perceapă dormitorul ca pe un loc relaxant și reconfortant, în care să meargă de plăcere atunci când este obosit.

De asemenea, investește într-un decor cât mai plăcut pentru el și cumpără lenjerii de pat pentru copii de cea mai bună calitate. În acest fel, sigur se va bucura mai mult să petreacă timp în dormitor, iar somnul îi va fi mai bun.

Învață-l să doarmă singur

Chiar dacă nu e nimic mai plăcut decât să stai în pat cu cel mic până când adoarme, acest obicei nu este întocmai foarte în regulă. Dacă somnul său va depinde de prezența ta, sigur va întâmpina dificultăți atunci când nu vei putea fi prezent lângă el. De aceea, ar trebui să îl înveți încă de mic să se auto-calmeze și mai ales să adoarmă independent.

Pune copilul în pat atunci când îi este somn și părăsește camera înainte ca el să doarmă. Acest lucru îl va ajuta să asocieze somnolența cu propriul său pat și totodată în acest mod va învăța să se auto-calmeze, pentru a obține starea de spirit necesară unui somn bun.

Nimic energizant nu ar trebui să se întâmple lângă pat

Fără desene animate, filme sau cărți stimulatoare înainte de somn. Să nu uităm că dormitorul este acel loc în care ne reîncărcăm bateriile, așa că ar trebui să nu existe astfel de atracții în apropierea patului. Somnul este despre relaxare și nu despre distracție, iar amenajarea dormitorului celui mic ar trebui să fie realizată ținând cont cu strictețe de acest principiu.

Asigură-te că doarme suficient

În final, nu îți mai rămâne decât să te asiguri că cel mic doarme suficient. Chiar dacă mulți dintre părinți nu știu precis cât ar trebui să doarmă copilul lor astfel încât să aibă parte de suficient somn, trebuie să subliniem ideea că un copil are nevoie de mai mult somn decât majoritatea adulților. În general, un copil are nevoie de 14-17 ore de somn, după naștere, iar necesitatea de somn scade odată cu creșterea în vârstă.

Încearcă aceste trucuri și sigur vei reuși să oferi copilului tău un somn mai bun.

Related Posts