Articole

Ce alimente să consumi pentru un somn mai bun

Nu de puține ori am spus aici pe blogul nostru faptul că o alimentație sănătoasă te poate ajuta să obții un somn mai bun, însă este foarte probabil să te întrebi care sunt acele alimente care contribuie la îmbunătățirea calității somnului.

Drept urmare, am decis ca în acest articol să discutăm chiar pe acest subiect: alimente care îmbunătățesc calitatea somnului! Dacă și tu vrei să afli ce ar trebui să mănânci pentru a dormi mai bine, atunci articolul nostru îți va oferi mai multe recomandări pe care merită să le ai în vedere.

Alimente bogate în triptofan

Înainte de toate, știi bine că melatonina este esențială pentru un somn mai bun. Află că și serotonina este la fel de benefică!

De ambele este responsabil triptofanul, un aminoacid esențial ce ajută la producția acestor substanțe chimice atât de importante pentru somn.

Există mai multe alimente care conțin triptofan, precum: carnea de curcan, carnea de pui, lactate, ouă, nucile sau semințele. Prin urmare, ar trebui să le consumi mai des! Iată de ce este recomandat să bei un pahar cu lapte înainte de a te pune la somn.

Produse lactate

Așa cum menționam anterior, produsele lactate se dovedesc a fi de mare ajutor atunci când îți dorești un somn mai bun. Pe lângă conținutul de triptofan, recent menționat, produsele lactate mai conțin și calciu, care este util pentru relaxare, iar astfel vei dormi mai bine.

Nu uita, așadar, de paharul de lapte cald înainte de somn. Îți va fi de ajutor!

Banane

Că bananele sunt sănătoase, nu mai încape îndoială. Cu toate acestea, trebuie să știi că ele pot fi utile și pentru un somn mai bun. Asta datorită conținutului bogat de magneziu și potasiu, care vor ajuta la relaxarea mușchilor. Prin urmare, o banană după cină poate fi cea mai bună idee pentru desert.

Nuci și semințe

Consumă zilnic nuci și semințe și vei avea doar de câștigat. Există o mulțime de opțiuni, așa că vei găsi ușor produsele pe placul tău, pe care să le incluzi în alimentația ta.

Acestea conțin magneziu și triptofan, despre care nu mai e necesar să spunem nimic, nu-i așa?

Pește

Nici o zi fără pește! Din păcate, această regulă nu face parte din cultura românească, însă consumul de pește este un obicei pe care trebuie să îl adoptăm neapărat!

Atât timp cât vei consuma pește mai des, așa cum este cel gras precum somonul sau tonul, organismul tău va fi alimentat cu acizi grași omega-3 dar și suficientă vitamina D pentru a obține un somn cât mai bun.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt foarte benefice pentru organism în general, dar și pentru somn. Orezul brun, quinoa sau ovăzul reprezintă exemple foarte bune în acest sens.

Acestea conțin melatonină, așa că vei avea parte de un somn mai bun! Nivelul de glucoză din sânge va fi reglat,  iar astfel vei avea un somn fără a te trezi noaptea.

Ceai de plante

O băutură fierbinte este utilă pentru relaxare, așa că dacă obișnuiești să bei ceva cald seara, iar laptele nu este pe placul tău, poți încerca o ceașcă de ceai.

Există multe ceaiuri cu efect calmant, așa cum este ceaiul de mușețel sau cel de lavandă, așa că le-ai putea include în rutina ta de seară.

Pentru un efect și mai benefic pentru somn, poți încerca să pui puțină miere în ceai, iar astfel nu numai că acesta va fi mai bun dar totodată și calitatea somnului va fi îmbunătățită.

Include și tu toate aceste alimente în alimentația ta zilnică iar efectele benefice pentru somn nu vor întârzia să apară, suntem siguri.

 

Related Posts