Articole

Cum poți scăpa de insomnie: câteva sfaturi pe care să le încerci

Insomnia este o problemă cu care tot mai mulți dintre noi ne confruntăm, ce poate fi caracterizată prin dificultatea de a adormi. Prin urmare, efectele sale asupra calității vieții pot fi destul de rele!

Dat fiind faptul că insomnia devine o problemă tot mai comună, am decis ca în acest articol să oferim mai multe sfaturi cu ajutorul cărora poți scăpa de insomnie.

Dacă și tu suferi de această problemă, suntem siguri că sfaturile noastre îți vor fi de folos. Iată care sunt acestea:

Pune bazele unei rutine pentru somn

Despre importanța rutinei pentru somn am discutat și în acest articol așa că trebuie să știi că o rutină de somn se poate dovedi a fi utilă pentru a scăpa de insomnie.

Mai precis, crearea unei rutine stabile pentru somn reprezintă poate cea mai eficientă metodă pe care o poți folosi pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Tot ce trebuie să faci este să te culci și să te trezești în același interval orar atât în zilele de lucru cât și în weekend. În acest fel, vei putea stabiliza ritmul circadian și îți vei pregăti organismul pentru somn.

Atât cafeaua cât și alcoolul trebuie evitate înainte de somn

Probabil că știi deja despre cafea că poate fi o piedică în încercarea de a adormi. Ei bine, află că și alcoolul este de evitat cu cel puțin 4-6 ore înainte de a te pune la somn.

Atât timp cât vei evita alcoolul și cafeaua înainte de a te pune la somn, organismul tău se va relaxa și va intra în mod natural în stadiile de somn, împiedicând astfel insomnia.

Obține un mediu în care să te bucuri de somn

Nu orice mediu favorizează somnul, așa că trebuie să obții toate condițiile necesare pentru un somn cât mai bun.

De la temperatură la saltea sau lenjerii de pat, orice detaliu contează atunci când îți dorești să obții un dormitor în care somnul să fie perfect. Prin urmare, trebuie să depui toate eforturile necesare astfel încât să obții acel somn bun pe care ți-l dorești. În aceste condiții, îți va fi mai ușor să eviți insomniile.

Evită activitățile stimulatoare înainte de culcare

La fel de important este să stai departe de activitățile stimulatoare înainte de a te pune la somn. Mai precis, dispozitivele electronice ar trebui evitate înainte de somn.

În cazul în care nu știai asta deja, lumina albastră emisă de ecrane va afecta producția de melatonină. Despre acest hormon responsabil pentru somn am discutat într-un articol anterior pe care ar trebui să îl citești și tu.

Relaxează-te

Îți va fi dificil să adormi, atât timp cât vei fi stresat. Prin urmare, este important să înveți să te relaxezi înainte de a te pune la somn, iar astfel vei evita insomniile.

Există o mulțime de tehnici de relaxare pe care le poți încerca, precum meditația sau respirația profundă. Toate acestea pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății, contribuind la obținerea unui somn mai odihnitor.

Rezervă-ți câteva minute pentru relaxare și cel mai probabil că nu vei regreta faptul că ai ales să faci asta.

Fă sport, dar nu înainte de somn!

Este important să ai o viață activă și să faci cât mai mult sport. Cu toate acestea, exercițiile fizice intense ar trebui evitate cu cel puțin 2-3 ore înainte de culcare.

Altfel spus, lasă sportul pentru timpul zilei, iar seara mizează pe relaxare. Insomniile nu vor mai apărea în viața ta, atât timp cât vei face asta.

Gestionarea stresului și a anxietății

Cel mai adesea, insomniile sunt cauzate de factori precum stresul sau anxietatea. Prin urmare, ar trebui să îi eviți cât mai mult!

Așa cum îți recomandam anterior, exersează tehnicile de relaxare, deoarece acestea te pot ajuta să scapi de stres și anxietate. În cazul în care nu reușești să faci asta pe cont propriu, poți solicita serviciile unui specialist.

Nu dormi ziua

Dacă vei alege să dormi în timpul zilei, cel mai probabil că îți va fi mai dificil să faci asta noaptea. Prin urmare, somnul din timpul zilei trebuie evitat!

Totuși, dacă nu te poți abține iar organismul tău are nevoie de puțină energie, limitează repriza de somn la cel mult 20-30 de minute.

De asemenea, nu ar trebui să dormi după ora 15.

Acestea sunt, așadar, recomandările noastre pentru a evita insomnia. Aplică toate sfaturile noastre, cumpără lenjerii de pat de calitate și relaxează-te! În acest fel, suntem siguri că vei scăpa de insomnii.

Related Posts