reguli amplasare pat in dormitor
Articole

Cum să îți așezi corect patul în dormitor

Știm prea bine faptul că un somn de o bună calitate poate fi obținut doar în urma unei serii de ingrediente foarte importante. Lenjeria de pat este un bun exemplu în acest sens, dar la fel de mult poate conta și poziția patului în dormitor. Există o mulțime de aspecte de care trebuie să ții cont pentru a obține acel somn bun pe care cu siguranță ți-l dorești, iar poziționarea corectă a patului în dormitor ar trebui să te preocupe destul de mult.

Pe această temă ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Astfel, dacă te întrebi cum se poziționează corect patul în dormitor pentru a favoriza calitatea somnului trebuie să profiți neapărat de sfaturile pe care ți le oferim în rândurile următoare:

Capul patului ar trebui să fie la peretele principal

Conform unui studiu realizat în mai multe țări ale lumii, mai bine de 50% dintre oameni preferă să amplaseze patul cu capul la peretele principal al dormitorului. Procentul diferă de la o țară la alta, însă cert este că acesta depășește 50% în cele mai multe dintre țări. Care este motivul pentru care aleg astfel? Ei bine, este strict legat de Feng Shui.

Totuși, este important ca prin acest perete să nu treacă țevi de apă sau de gaz iar asta ar trebui să o faci nu numai din motive de Feng Shui ci din simplul fapt că acestea pot strica liniștea atât de necesară pentru obținerea unui somn odihnitor. Drept urmare, stai departe de țevi!

Patul trebuie să fie departe de ușă și geamuri

O altă regulă de amplasare a patului în dormitor spune ca acesta să fie departe de ușă și ferestre. Mai exact, patul ar trebui așezat la peretele opus celui pe care se află ușa. De ce este important să ții cont de această regulă? Ei bine, amplasarea patului în acest mod oferă un sentiment de siguranță, patul și fereastra fiind considerate din acest punct de vedere ca fiind elemente nesigure.

De unde acest sentiment de siguranță? Închipuie-ți că un răufăcător ajunge în casa ta. Având patul în direcția opusă patului, vei fi primul care observă persoana nedorită ceea ce îți va oferi un foarte important avantaj.

Simțindu-te în siguranță, în mod automat și somnul va fi mult mai bun.

Cum să poziționezi patul în funcție de lumină

Regulile Feng Shui nu sunt importante pentru toată lumea atunci când se amplasează patul în dormitor, ci există și alte aspecte mult mai importante de care ar trebui să ții cont.

De exemplu, așezarea patului se mai face și în funcție de lumină. Mai exact, trebuie să ții cont de propriile preferințe. Preferi ca dormitorul să fie mai întunecat sau îți place ca lumina să pătrundă în dormitor direct către pat? În funcție de răspunsul pe care îl găsești la această întrebare, vei putea decide cum să amplasezi patul în funcție de lumină.

În funcție de punctele cardinale

Punctele cardinale reprezintă un alt detaliu important de care ar trebui să ții cont. Iar cea mai bună poziție din acest punct de vedere este cea spre sud-vest. În acest mod, vei beneficia de o cantitate optimă de lumină pe timpul zilei, favorizând astfel un somn mai bun.

În final, vei mai ține cont desigur și de structura dormitorului tău, de obiectele de mobilier precum și de dimensiunile acestei încăperi. De asemenea, dacă vei pune în practică recomandările noastre și totodată vei folosi o lenjerie de pat de bună calitate, cel mai probabil vei putea obține acel somn calitativ pe care ți-l dorești.

Related Posts