solutii probleme cu somnul
Articole

Ai probleme cu somnul? Iată câteva soluții pentru a scăpa de ele

Problemele cu somnul reprezintă o mare provocare a acestui secol, așa că majoritatea dintre noi ajungem la un moment dat să ne întrebăm cum am putea scăpa de problemele cu somnul. Ei bine, câteva soluții pentru remedierea acestei probleme vei găsi în articolul nostru.

Astfel, dacă te întrebi cum ai putea obține un somn mai bun și odihnitor, acesta fiind esențial pentru o viață sănătoasă, atunci ar trebui să încerci sfaturile din acest articol:

Folosește o lenjerie de pat de calitate superioară

Poate că nu știai, dar lenjeria de pat se poate face vinovată de calitatea proastă a somnului tău. Dacă simți că nu te odihnești așa cum trebuie, somnul ți-e agitat și de trezești adesea ba că pentru că îți este cald, ori ba că îți este frig, atunci este foarte probabil că folosești o lenjerie de pat de proastă calitate.

Atunci când îți alegi lenjeria de pat, înainte de a opta pentru un design pe gustul tău, ar trebui să te asiguri că este confecționată dintr-un material natural, prietenos cu pielea, ce nu permite dezvoltarea alergenilor și totodată ce îți oferă confort termic indiferent de condițiile climatice de afară.

Iar dacă ai nevoie de recomandări în acest sens, atunci ai putea arunca o privire peste lenjeriile din bumbac pe care le poți cumpăra din oferta magazinului nostru. Sigur, bumbacul satinat, bumbacul 100%, lenjeriile cocolino și, de ce nu, oferta de lenjerii de pat premium, sunt opțiuni pe care trebuie să le ai pe listă. În categoria lenjeriilor de pat premium sunt incluse modelele Poplin, Ranforce, Satin de Lux și Damasc.

Drept urmare, un prim lucru pe care îl poți face pentru a te bucura de un somn mai bun și mai calitativ, este să alegi o astfel de lenjerie de pat. Iar dacă o vei cumpăra de la noi, atunci vei beneficia de un preț excelent.

Creează-ți un program

Organismul are nevoie de un program de somn, iar astfel va ști când trebuie să intre în stare de repaus. Drept urmare, alegând să îți creezi o rutină și să te pui mereu la aceeași oră să dormi, având mereu aceeași oră de trezire, cu siguranță vei reuși să dormi mai bine.

Sigur, poate fi foarte tentant dimineața să amâni alarma la nesfârșit, însă totodată vei amâna și rezolvarea problemelor cu somnul, ceea ce probabil că nu îți dorești.

Fă sport

Dacă nu ești foarte obosit, atunci somnul nu va veni prea ușor. De aceea, un alt ingredient esențial pentru un somn de calitate este sportul. Fă câteva exerciții în timpul zilei sau, de ce nu, fă-ți un obicei din a ieși zilnic la o plimbare lungă, care nu numai că te va obosi ci totodată te va și relaxa, iar astfel seara vei adormi mai ușor, iar somnul va fi, bineînțeles, mai bun.

Nu mânca și evită lichidele seara

Din cauza stresului și a programului haotic, foarte multe persoane obișnuiesc să mănânce la ore târzii, ceea ce nu este tocmai foarte ok. Dacă ai și tu acest obicei, atunci ar trebui să faci tot posibilul pentru a renunța la el.

Mâncând seara, îi vei da organismului de muncă și astfel nu va fi prea ușor să adormi. Iar somnul, când va apărea într-un final, va fi foarte agitat.

De asemenea, ar trebui să eviți să consumi lichide seara deoarece vei avea nevoie des să mergi la baie, iar astfel nu te vei putea bucura de liniștea necesară somnului.

Pune-te mai devreme la somn

Majoritatea specialiștilor spun că la ora 22 ar trebui să fim deja în pat. Iar noi îi credem. La fel ar trebui să faci și tu, iar seara să te pui mai devreme în pat. Chiar dacă ai mult de muncă, te vei trezi mai odihnit dimineața și cu siguranță vei recupera.

Folosește o temperatură scăzută

În final, ar trebui să știi că dacă este prea cald, nu vei dormi prea bine. De aceea, ar trebui să ai în vederea setarea unei temperaturi ceva mai joase, în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar apoi sigur vei dormi mai bine. Pentru a te bucura de confort termic, poți folosi o lenjerie de pat călduroasă și, de ce nu, o pilotă de calitate.

Pune în practică toate aceste sfaturi practice, iar astfel fără dar sau poate calitatea somnului tău va cunoaște îmbunătățiri semnificative.

Related Posts